У недељу редовна дезинфекција Дома здравља

Због редовне, детаљне дезинфекције просторија, у складу са правилима рада у условима пандемије, Дом здравља "Вељко Влаховић", одељење опште медицине, неће радити од 12.00 часова у недељу, 31. јануара, до понедељка, 01. фебруара у 07.00 часова, саопштено је из ове здравствене установе.

Вакцинација грађана Врбаса против вируса Ковид 19 биће прекинута током недељног поподнева и ноћи, док траје чишћење, а наставиће се одмах по завршетку процеса дезинфекције, у понедељак ујутро. Дезинфекција представља редован поступак на основу прописа који захтевају додатне хигијенске мере због боравка већег броја људи у просторијама у условима пандемије.

"Сви грађани, њих 2.384, који су до сада прошли третман у Дому здравља, вакцинисани су против Ковида 19 у максимално безбедним условима. То важи и за пацијенте које ћемо вакцинисати до недеље у подне. Дезинфекција ће бити извршена да би и сви наши следећи пацијенти који ће бити вакцинисани од понедељка имали исте, безбедне услове за добијање вакцине, како то налажу прописи за наш рад током епидемије. Вакцинација ће наставити да се одвија планираном динамиком. Посао ће и надаље радити осам лекара и 16 медицинских сестара. Обезбеђен је довољан број вакцина. Иако је вакцинација становништва велики ванредни посао, то нас није спречило да обављамо наше редовне послове здравствене заштите становништва", изјавила је др Јасмина Аси, директорка Дома здравља "Вељко Влаховић".

Обавезну дезинфекцију 277 квадратних метара простора главне градске установе, одељења опште медицине где се грађани вакцинишу, извршиће ЈКП "Комуналац". То значи да од недеље у подне до понедељка ујутро неће радити служба опште медицине Дома здравља у чијим просторијама се врши дезинфекција. Хитни и тежи болесници неће остати без интервенција и здравствене неге током недељног поподнева и ноћи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"