У току два програма помоћи избегличким породицама

На основу Уговора о сарадњи на реализацији помоћи за побољшање услова становања породица избеглица, закљученог између Комесаријата за избеглице и миграције и општине Врбас, Комисија за избор корисника за доделу помоћи расписала је јавни позив за избор корисника за побољшање услова становања породица избеглица које су биле корисници програма куповине сеоске куће са окућницом, без додатне помоћи намењене за поправку или адаптацију предметне сеоске куће у виду грађевинског материјала и друге опреме.

Средства намењена побољшању услова становања породица могу бити додељена породичним домаћинствима избеглица, која су била корисници програма куповине сеоске куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине, а којима је неопходна помоћ за побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом, а које нису користиле додатну помоћ у виду грађевинског материјала и додатне опреме, а које имају пребивалиште/боравиште на територији општине Врбас, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства. Помоћ је бесповратна и одобрава се за куповину грађевинског материјала и друге опреме неопходне за побољшање услова становања, при чему максимална вредност пакета грађевинског материјала и друге опреме по породичном домаћинству корисника износи до 200.000 динара.

Помоћ се додељује за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом, у циљу побољшања услова становања породичних домаћинстава Корисника који имају пребивалиште/боравиште на територији Општине.

Неопходне формуларе и све информације о конкурсу можете видети ОВДЕ.

Истовремено, Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону расписао је јавни позив за пружање помоћи у стамбеном збрињавању избеглих, прогнаних и расељених лица у Војводини путем доделе средстава за куповину сеоских кућа са окућницом у 2021. години.

Јавни позив се расписује за лица која у складу са законом имају (или су имала) статус избеглих, прогнаних и расељених лица на територији Републике Србије, а имају боравиште односно пребивалиште на територији АП Војводине и која имају намеру да остану и живе у локалној заједници која се налази на територији АП Војводине. Mаксималан износ средстава за пружање помоћи за стамбено збрињавање по кориснику Фонда износи 1.000.000 динара и помоћ је бесповратна. Изабрани корисник помоћи за решавање стамбеног питања куповином сеоске куће са окућницом може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној цени куће у износу до 50% од укупног износа који Фонд обезбеђује. Јавни позив се расписује за лица која имају пребивалиште, односно боравиште у некој од следећих општина: Врбас, Нови Сад, Апатин, Бачка Паланка, Зрењанин, Нови Бечеј, Сомбор и Шид.

Све о конкурсу Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону можете видети ОВДЕ.                         

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"