"Врбас мора поново постати синоним успеха"

Градња путева, водоводне и канализационе мреже, гасификација, реконструкција и модернизација школа и установа културе, као и улагање у социјалну и здравствену заштиту представља приоритет општине Врбас и Покрајинске владе, заједнички је констатовано на данашњем састанку председника општине Врбас Предрага Ројевића са замеником покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај др Зораном Тасићем.

"Први пројекат који ћемо уз подршку Покрајинске владе реализовати у овој години јесте градња Дома културе у Равном Селу, који је изгорео пре пет година. Чишћење отпадних вода и унапређење водоснабдевања наших становника спадају у наше највеће приоритете. Очекујемо подршку за реализацију инфраструктурних и комуналних пројеката. Уверени смо и да ћемо заједнички решити вишедеценијски проблем Великог бачког канала. Врбас је некада био важан привредни и културни центар, који је у неким ранијим временима девастиран и уназађен. Уз снажну подршку покрајинске и републичке владе, створићемо услове да Врбас поново постане синоним успеха и просперитета. Без инвестиција нема напретка, а пред нама је ове године важан инвестициони циклус вредан преко милијарду и по динара", рекао је Ројевић.

Др Зоран Тасић је истакао да Покрајинска влада препознаје напоре општинског руководства да унапреди услове живота становника Врбаса и кроз инвестиције и одговорну политику обезбеди развој општине. Ројевић и Тасић су након састанка обишли и пункт зимске службе у Врбасу, где су разговарали с руководством ЈКП "Комуналац" о одржавању путева на територији општине, наводи се у саопштењу руководства локалне самоуправе.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"