У току дератизација зграда и јавних површина

Новосадска "Циклонизација" почела је у јануару велику систематску акцију заштите здравља грађана и њихове имовине од штетних глодара, која ће трајати до марта. Дератизација према плану треба да обухвати целу територију општине Врбас.

"Када је реч о јавним површинама, дератизацијом су обухваћени паркови, депоније, гробља, као и фекална и атмосферска канализација. Такође, претходних дана дератизација је изведена и на обалама Великог бачког канала. У оквиру ове акције, препарат је достављен и у месне заједнице на територији општине, тако да грађани који у својим домаћинствима имају проблем са штетним глодарима, препарат могу бесплатно да преузму у својим локалним канцеларијама.

Током акције користи се модеран биоцидни препарат одложеног деловања и високе ефикасности, а грађани упутство за употребу и мере опреза добијају на паковању. Препарат 'Мамак Б' припада II генерацији антикоагуланата и намењен је за сузбијање глодара у домаћинствима, јавним објектима, индустријским објектима и фармама. У парафинској изведби користи се у влажном окружењу, а његово употреба дозвољена је по решењу Бр. 532-01-22/2010-03/20. 07. 2010.

Редовним организовањем ове акције општина Врбас сврстала се у ред комунално уређених локалних заједница у Србији које систематски воде бригу о заштити здравља свих грађана од целог спектра заразних болести чији су преносиоци штетни глодари. Штетни глодари преносе више од 30 болести, међу којима су и бруцелоза, туберкулоза, куга, салмонела, слинавка, шап, беснило и трихинелоза. Због тога је веома битно да њихова бројност буде под системском контролом. Такође, штете које причињавају на ускладиштеној храни и другој имовини могу бити вишемилионске", наводи се у саопштењу. Партнер "Циклонизације" у овој акцији је општина Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"