Пољопривредницима у сваком часу доступни метео подаци

Општина Врбас, заједно са још четири локалне самоуправе, постала је део регионалног пројекта "Дигитализација општинског управљања земљиштем", који спроводе Национална агенција за локални економски развој - НАЛЕД, и TeleGroup, у сарадњи са Немачком развојном агенијом - ГИЗ.

"Циљ овог пројекта је стварање услова за унапређено дигитално управљање пољопривредним земљиштем кроз увођење иновативне инфраструктуре, као што су метео-станице, и надоградње дигиталног решења попут AgroLife платформе, у одабраним локалним самоуправама. Општини Врбас донирано је кроз реализацију овог пројекта 10 метео-станица, укупне вредности 70.000 евра, које су поставком и увођењем у рад постале власништво наше локалне самоуправе", изјавила је Миља Кнежевић, руководилац Одељења за пољопривреду Општинске управе Врбас.

Општинска управа Врбас кроз дигитализацију врши модернизацију општинских услуга и процедура, а пољопривредним произвођачима и газдинствима кроз податке прикупљене са метео-станица, омогућава се да ефикасно планирају, организују и управљају пољопривредном производњом, истовремено повећавајући приносе, укупне приходе и смањујући оперативне трошкове. 

Креирањем приступног налога интернет страница AgroLife омогућава сваком пољопривреднику са територије локалне самоуправе, било да је закупац или не, увид у податке са метео-станица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"