Покрајинска влада подржала још два пројекта општине Врбас

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, потписао је данас у Покрајинској влади два уговора за реализацију заједничких пројеката унапређења локалне инфраструктуре. На конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, обезбеђено је 6,2 милиона динара за уређење атарских путева, а на конкурсу Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, обезбеђено је скоро милион динара за израду пројектно-техничке документације за будуће партерно уређење испред објекта ОШ "Светозар Милетић".

"Укупно ће у сређивање путева које користе пољопривредници у катастарским општинама Змајево и Врбас бити инвестирано 8,8 милиона динара; 6.161.610 динара обезбедиће Покрајинска влада, а 2.640.690 динара обезбедиће наша локална самоуправа. Ради се о значајном пројекту који ће помоћи пољопривредницима да лакше стигну до својих њива. Други уговор вредан 998.750 динара, односи се на израду неопходне документације која ће дефинисати уређење прилаза Основној школи 'Светозар Милетић', нових тротоара, паркинг простора и зелених површина. Највећу образовну установу у нашој општини похађа 700 ђака и они, њихови родитељи и просветни радници заслужују пријатан амбијент приликом доласка у школу. Захваљујући сарадњи са Покрајинском владом општина Врбас ће ове године реализовати велики број пројеката, који су на завршетак чекали годинама, па чак и деценијама. Врбас ће после 30 година добити своје позориште, изградићемо нови Дом културе у Равном Селу, реконструисаћемо велики број школа, вртића, спортских објеката, а инвестираћемо и значајна средства у комуналну инфраструктуру. Уз одличну сарадњу који имамо и са републичком Владом и Канцеларијом за јавна улагања, наш овогодишњи инвестициони буџет износи 1,5 милијарди динара", рекао је Ројевић након потписивања уговора.

Уговоре Ројевићу уручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Иначе, Мировић је представницима локалних самоуправа у Војводини уручио уговоре за суфинансирање пројеката у областима пољопривреде, водопривреде и локалног развоја, вредне више од 773 милиона динара. Покрајинска влада је посредством Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојила 740 милиона динара, за реализацију 53 уговора, путем три конкурсне линије.

"Покрећемо нови талас важних послова у Војводини. Циљеви су обезбеђивање санитарно чисте воде за домаћинства и индустријске зоне, изградње канализационе мреже, уређење атарских путева и отрестишта, као и реализација поступака комасације. Морамо много више да радимо, поготово у оним локалним самоуправама у којима није решено питање снабдевања пијаћом водом. Никада се више у овој области није радило", поручио је Мировић.

Из покрајинског буџета, посредством Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу данас су додељени и уговори јединицама локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације за унапређивање комуналне инфраструктуре, вредни више од 33 милиона динара.

Уручењу уговора присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"