Почео V Јуниорски куп нација у боксу

Свечаним дефилеом спортиста из свих 16 држава учесница а затим и уводним борбама, у Врбасу је данас почео V Јуниорски куп нација у боксу. На рингу у Центру за физичку културу "Драго Јововић" све вештине племенитог спорта приказаће борци у мушкој и женској конкуренцији из Сједињених Америчких Држава, Русије, Казахстана, Летоније, Румуније, Бугарске, Кипра, Италије, Пољске, Албаније, Грчке, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Хрватске и домаћина Србије.

"Врбас као град спорт има поново задовољство да угости младе спортисте из 15 држава света, са три континента, и још једном потврди да има потенцијал да организује и најзахтевнија такмичења на међународном нивоу. Сви учесницима желимо добродошлицу и надамо се да ће се наредних дана пријатно осећати у нашем граду, као и да ће из њега понете најлепше утиске. Већ пети пут смо домаћини Јуниорског купа нација у боксу, турнира који има међународни карактер и на ком се боре најбољи млади боксери из бројних држава света, а истовремено турнир је за нас прилика да промовишемо наш град и његове квалитете. Свима желимо добре наступе а нека најбољи победе", рекла је приликом отварања Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

Игор Шкундрић, члан Организационог одбора V Јуниорског купа нација, рекао је да међународни карактер турнира подиже значај самог догађаја са локалног на ниво државе, што све обавезује да учине додатни напор и ангажман како би све прошло у најбољем реду. "Број репрезентација које учествују на овом турниру једнак је броју држава које учествују на Првенству Европе. Коначан број учесница V Јуниорског купа нација јесте 16, иако смо имали 20 пријава, али неке државе нису успеле да реше проблеме везане за путовање у околностима пандемије. У Врбасу је више од 110 боксера, имаћемо свакога дана од 15.00 часова борбе у рингу, а у суботу, у дану финала, борбе почињу у 20.00 часова. Наша репрезентација, нажалост, не наступа у најбољем саставу због обавеза појединих боксера, али ћемо међу изабраним имати и прилику да видимо и двоје из Боксерског клуба 'Чарнок', Ивану Чизмар и Машана Никчевића, од кога се, иначе, доста очекује. Све пролази у најбољем реду и надам се да ћемо и овога пута бити добри домаћини", рекао је Шкундрић. 

Добродошлицу такмичарима пожелео је и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, који је поновио да локална самоуправа никада нема дилему да ли да пружи финансијску и логистичку подршку добро осмишљеним спортским манифестацијама, посебно када зна да то доприноси најбољој промоцији града, као што је то у случају Јуниорског купа нација.

Ненад Васиљевић, тренер мушке јуниорске репрезентације Србије, истакао је да ће домаћини турнира наступити са осам такмичара у свим категоријама од 57 килограма па до оне најтеже. "За нас је веома битно што имамо прилику да на овом снажном турниру укрстимо рукавице са најбољим младим боксерима из бројних држава, посебно непосредно пред Европско јуниорско првенство у Грузији. Немамо пуно турнира на којим ове млађе селекције могу да се провере пред важна такмичења и ово је перфектно за нас да проверимо наше снаге. Хвала Врбасу, Боксерском савезу и Боксерском клубу 'Чарнок' што су учинили све да овакав турнир имамо у Србији", рекао је пред почетак првих борби Васиљевић.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"