Равно Село добија нови Дом културе

У Равном Селу данас је почело рушење старе, већ дужи низ година неупотребљиве зграде Дома културе, чиме су отпочели и први припремни радови за изградњу новог објекта намењеног културном животу места. Равноселци ће, према усвојеном пројекту, уз нови Дому културе добити и нови спортски терен са трибинама и осветљењем.

Почетку рушења старе зграде, која је, иначе, изгорела у пожару у априлу 2016. године, присуствовали су и Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт.

"Унапређење културног живота у локалној заједници један је од приоритета локалне власти. Захваљујући великом разумевању Покрајинске владе и њеног председника Игора Мировића, у буџет АП Војводине уврштена су и средства за изградњу новог Дома културе у Равном Селу. Данас крећемо са припремама за градњу новог објекта, који ће имати велики значај за све становнике општине Врбас, а посебно за Равноселце. Пројекат подразумева нову зграду Дома културе са 223 седишта, а поред зграде изградиће се и нови спортски терен, са трибинама и осветљењем. Вредност радова је 160 милиона динара, што је највећа инвестиција у Равном Селу у последњих 30 година. То није све, следи нам и расписивање јавне набавке за завршетак радова на Позоришту у Врбасу, као и радови на новом тргу у центру града", рекао је Ројевић.   

Радови на рушењу старе зграде неће зауставити одржавање традиционалног Равно Село Филм Фестивала, који ће се одржати у периоду од 01. до 04. јула.

Почетак радова на свом Instagram профилу коментарисао је и Игор Мировић, председник Покрајинске владе. "Почела је изградња новог Културног центра на месту старог који је изгорео у пожару. За неколико недеља окупићемо вредне неимаре и у Врбасу и Србобрану где ће општински културни центри исто бити потпуно реконструисани. Хвала пројектантима и културним посленицима на иницијативи", написао је Мировић.

Глумац и продуцент Лазар Ристовски рекао је данас за Тањуг да је почело рушење остатака изгорелог Дома културе у Равном Селу, како би почела изградња новог објекта у којем ће публика уживати у изузетним културним садржајима.

"Лепо је када се граде путеви и фабрике, али је за сваку земљу важно када се подиже један објекат културе. Лично ћу се побринути да се у новом Дому културе у Равном селу организују догађаји из културе са изузетним садржајем", казао је Ристовски.

Захвалио се председнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу на помоћи и разумевању у изградњи новог Дома културе у Равном Селу.

Ристовски је организовао филмски фестивал посвећен дебитантима и младима у Равном Селу, само годину дана након што је изгорео Дом културе. "Равно Село је моје детињство, а онај ко заборави своје детињство, не постоји ни у будућности. Желим да млади из Равног Села и региона имају бољу будућност. Ми ћемо овим фестивалом отворити врата те будућности. Фестивал је посвећен омладини мог села и суседних села и свима који ће учествовати, додао је Ристовски, истичући да ће потврдити чињеницу да се култура не налази и не конзумира само у великим градовима, јер су мање средине често расадник талената из свих области, па и из културе", рекао је Ристовски.

 





Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"