Обележен Светски дан добровољних давалаца крви

Црвени крст Врбаса и Савет за здравље Општинске управе Врбас обележили су данас Светски дан добровољних давалаца крви. Неизмерна захвалност свим добровољним даваоцима крви за њихов племенити чин давалаштва, представља носећу идеју обележавања овог датума. Поводом празника додељене су захвалнице свим хуманим Врбашанима који су крв дали 25, 50 или 100 пута.

Са друге стране, подизање свести грађана о важности добровољног давања крви, о начинима на које се оно остварује, као и укупној улози трансфузиологије у здравственом систему једног друштва, додатни су циљеви којима се тежи приликом обележавања овог датума.

Добровољни давалац крви може бити свака здрава особа између 18 и 65 година старости која задовољава одређене здравствене критеријуме и која давањем крви не угрожава своје здравље или здравље пацијената.

Сусрет са добровољним даваоцима општине Врбас био је прилика за разговор на тему како омасовити и подмладити редове ових хуманих људи, како указати на важност ових активности за помоћ свим угроженим лицима и рад здравствених установа, те како унапредити положај добровољних давалаца, који то свакако својим континуираним хуманим гестом заслужују.

Прилог ТВ Бачка

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"