Хуманитарна акција "Од срца" ОШ "Петар Петровић Његош"

Чланови Комисије за друштвено користан рад Основне школе "Петар Петровић Његош" предали су активистима Црвеног крста Врбас половну гардеробу прикупљену у акцији "Од срца". У акцији је учествовао колектив ове основне школе.

Професорка разредне наставе Снежана Ковач, координатор Комисије за друштвено користан рад, истакла је да су хуманитарне акције важан сегмент деловања и ова акција заокружује рад школе у овој области у школској години која се управо завршава.

"Током године имали смо четири сличне хуманитарне акције које су биле усмерене на најмлађе кориснике Црвеног крста Врбас. У мају смо реализовали акцију 'Моја играчка за друга' а у јуну смо заокружили рад акцијом нашег колектива под називом 'Од срца'. Све акције су усмерене на кориснике Црвеног крста, јер са њима имамо лепу сарадњу. На сваку нашу акцију њихови волонтери припреме по неку едукативну радионицу за наше ученике", рекла је Ковач.

Татјана Глушчевић, секретарка ЦК Врбас, потврдила је добру и континуирану сарадњу са ОШ "Петар Петровић Његош". "У различитим хуманитарним акцијама у којима су се прикупљале играчке, школски прибор и гардеробау, успели смо да помогнемо људима, породицама и деци која су корисници Црвеног крста и Центра за социјални рад општине Врбас. И ова акција колектива основне школе допринеће да наши корисници буду задовољни. Захваљујем се и другим основним и средњим школама и Предшколској установи 'Бошко Буха' а сарадњи, посебно Дечије недеље, и радујем се сарадњи у наредној школској години", рекла је Глушчевић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"