Врбас у програму смањења потрошње енергије

Општина Врбас постала је данас део националног програма смањења потрошње електричне и топлотне енергије. Заједно са још 66 градова и општина у Србији, Врбас, односно председник општине Предраг Ројевић, потписао је у Краљеву са потпредседницом Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зораном Михајловић, уговор о додели средстава локалним самоуправама за повећање енергетске ефикасности.

"Позив је трајао месец дана, а интересовање је било велико. Све критеријуме је испунило 67 локалних самоуправа, а до сада је опредељено милијарду динара. Ово је важан дан за све. За државу, градове и општине, али и за свакога од нас, за свако домаћинство, које ће моћи да замени столарију, изолацију, котлове за грејање. Ово је први корак ка рационалној употреби енергије, с обзиром на чињеницу да просечно домаћинство у Србији троши 40 одсто више енергије у односу на друге земље", рекла је Михајловићева.

Према уговору, општини Врбас одобрено је 1,5 милиона динара за ову намену, уз обавезу локалне самоуправе да из општинског буџета издвоји исту суму.

Михајловићева је изјавила да сада следе позиви за компаније и грађане. "Први јавни позив иде према компанијама које ће морати да испуне услове, односно да гарантују цену, рокове и квалитет. Рок за позив компанијама које расписују локалне самоуправе је 10. јул. Следећи корак је позив грађанима који су заинтересовани за овај пројекат. Све мора бити јавно, доступно и сви рокови морају бити поштовани. Очекујемо да први уговори са грађанима буду потписани у августу, а радове у септембру. До краја године следи још један јавни позив", рекла је министарка рударства и економије.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"