Предшколци из "Бубице" учесници радионице о води

Након што су четири васпитачице Предшколске установе "Бошко Буха", Светлана Вујичић, Бранка Чизмар, Бојана Нововић и Милева Вукићевић, осмислиле пројекат "Вода", предшколци из ове установе добили су прилику да причу о води, њеном значају и потреби да се овај вредни ресурс трајно и организован чува, чују од оних којим је управо брига о њој свакодневни задатак - од запослених у Јавном комуналном предузећу "Комуналац".

"Од првих септембарских дана предшколци 'Бубице' ПУ 'Бошко Буха', који су тренутно због реконструкције свог објекта премештени у просторије ОШ '20. октобар', уче о води. У госте су позвали представнике ЈКП 'Комуналац' да им појасне како се вода производи и дистрибуира и како се овај ресурс може штедети да бисмо га што дуже имали. Поред приче о води, на радионици се чуло нешто више и о сепарацији отпада и рециклажи.

- Од почетка године све су нам активности биле у вези с водом и решили смо да наставимо у том еколошком правцу, тако смо дошли на идеју да направимо пројекат о овом најважнијем природном ресурсу који је 'најболнија' тачка на планети. Ми смо у обавези да се повежемо са локалном самоуправом и заједницом, и сарадња с 'Комуналцем' је постала традиција. Увек им се обратимо када су у питању еколошке теме", рекла је васпитачица Светлана Вујичић.

- ЈКП 'Комуналац' прихватило је позив за сарадњу са Предшколском установом 'Бошко Буха' на тему воде, будући да васпитачи с децом разговарају о екологији. Наше предузеће бави се производњом и дистрибуцијом воде, тако да смо компетентни да ширимо причу на ову тему. Моје колеге увелико спроводе едукативне радионице не само за најмлађе, већ и ширу друштвену заједницу. Конкретно, ова радионица прилагођена је најмлађима где се кроз игру и причу деци приближавају важне теме', казао је представник ЈКП-а Маријан Мијановић.

Након стабилизације епидемиолошке ситуације, у ЈКП-у се надају да ће наставити да спроводе едукативно – еколошке радионице настале у Програму "Природу чувам, јер природу волим", који је започет 2018. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"