Бубњари поново у Канцеларији за младе

Из Канцеларије за младе општине Врбас поново се чују бубњеви - од четвртка настављена је добра пракса поклањања дужне пажње овом инструменту и учења вештине свирања на њему, чије је снажне темеље успоставио сада већ покојни Драгољуб Ђуричић, један од најбољих и најпопуларнијих бубњара са ових простора. Оно што је кроз сарадњу Канцеларије за младе и Ђуричића израсло чак до школе за бубњаре, сада у неком новом облику треба да настави Горан Еветовић, професор у Музичкој школи у Суботици, оснивач одела за удараљке.

"Позив да успоставимо сарадњу добио сам од Небојше Ћетковића, а онда сам био веома изненађен када сам се упознао са тим шта је све на тему бубњева рађено у Канцеларији за младе. Нисам знао за програм који је овде водио Драгољуб Ђуричић, који је, нажалост, његовом смрћу прекинут, али радује да млади желе да наставе да свирају и уче о бубњевима. Ово је наше упознавање, надам се да ћемо пронаћи начин како да наставимо са оним што је започето и што је на леп начин заживело. Имамо оквиран план да оснујемо школицу бубњева за оне који желе да свирају овај инструмент, али и да унапредимо знање оних који су већ прошли део тог пута", рекао је Еветовић.

Сусрет у Канцеларији за младе био је прилика и за промоцију 'Бубњарског приручника', књиге коју је професор из Суботице сам написао. "Теме овог приручника прате реалне потребе и најчешћа питања која имају бубњари у жељи да унапреде своје знање. Намењен је како почетницима, ученицима који се тек упознају са ударачким инструментима и бубњевима, тако и онима који су самоуки а свирају професионално или аматерски по разним бендовима. По мојој процени таквих је бубњара највише а многи од њих имају жељу и амбицију да стигну до 'великих бина'. Циљ овог приручника је да на једном месту обједини моје лично дугогодишње академско и практично искуство и тако рећи, скрати пут и направи пречицу, за све оне којима је овај приручник намењен. Он као такав не представља једини могући начин и приступ овим темама, него је скуп мојих искустава и сазнања која су проверена у мојој досадашњој извођачкој и педагошкој пракси", рекао је о књизи аутор.



 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"