Туристичка организација на сајму у Крагујевцу

Туристичка организација општине Врбас наступила је на  XII  Међународном сајму туризма и сеоског туризма, који је од 25. до 27. новембра одржан у Крагујевцу.

Педесетак излагача из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије представило је своје понуде за новогодишње и божићне празнике, бањска лечилишта, здравствено-рекреативне и спортске центре, сеоска домаћинства, пољопривредна газдинства и винарије. Локалне туристичке организације скренуле су пажњу посетилаца на лепоте и знаменитости наше земље.

У оквиру Сајма туризма одржан је и Сајам зимнице, где су  посебно место добили произвођачи здраве хране, пића и различитих специјалитета из Србије: зимнице, сухомеснатих производа, ракије, медењака, пита и колача. Другог дана сајма одржано је традиционално такмичење у припремању куване ракије – "Шумадијска чајанка са градоначелником". Осим изложбеног дела, у оквиру сајма одржани су и стручни едукативни програми.

"Туристичка организација општине Врбас је ове године акценат ставила на промовисање гастрономских манифестацијa и сеоских туристичких домаћинстава, у складу са основном тематиком крагујевачког Сајма туризма. Поред наведеног, заинтересованим посетиоцима штанда представљени су предлози аранжмана за активни туризам кроз спорт, рекреацију, лов и риболов. У том смислу, посебна пажња посвећена је промоцији нашег Центра за физичку културу 'Драго Јововић' и његових потенцијала за спортски и конгресни туризам. Наступ ТО подржан је од стране локалних привредних субјеката: АД Медела, Рајал дестилерија, Спелта Аларгић и Вртлари, који су обезбедили производе намењене дегустацији на нашем штанду", саопштено је из Туристичке организације општине Врбас.

Ово је био први сајам туризма који је одржан у Србији након избијања пандемије COVID 19.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"