Зимска служба ЈКП "Комуналац" спремна за прве снежне падавине

Зимска служба Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спремно дочекују прве снежне падавине, уз добро припремљену механизацију и довољне количине соли, ризле и других средстава за уклањање снега. Ово је потврђено на традиционалној смотри Зимске службе, у кругу Пословне јединице "Чистоћа", којој су присуствовали Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Игор Шкундрић, в.д. директора ЈКП "Комуналац", Дејан Дробњак, начелник Полицијске станице Врбас, и други функционери и службеници јавне управе и државних органа.

"Спремни смо да правовремено одговоримо на све временске услове. Прво, имамо људе који су оспособљени да обављају све задатке у овој служби, а припремљена је и комплетна механизација. На лагеру имамо 61 тону соли, 16 тона ризле и две тоне магнезијум–хлорида, а додатно смо требовали и код добављача обезбедили 350 тона соли, 50 тона ризле и четири тоне магнезијум–хлорида. Механизација нам је исправна, а људство спремно да и ове године буде на висини задатка. Организоване су сменске службе и распореди рада. Путеви о којима треба да бринемо су јасно дефинисани, али наравно да ћемо, као и претходних година, чистити и деонице које нису у нашој надлежности, уколико то буде неопходно, како би грађани били безбедни", рекао је Игор Шкундрић.

Председник Општине Врбас Предраг Ројевић истакао је овом приликом да је из општинског буџета за ову сезону издвојено милион динара више него претходне године. "Издвајамо значајна средства када су у питању Зимска служба и безбедност саобраћаја. Зимска служба бринуће се за 210 километара саобраћајница, а ми смо ове године за ову намену обезбедили десет милиона динара, милион више него претходне. Врло нам је важно да имамо проходне и безбедне путеве", рекао је Ројевић и изразио задовољство због на време извршених припрема за дане који долазе. 

Оцену припремљености Зимске службе дали су и представници Полицијске станице Врбас, који ће током трајања зимске сезоне бити у непрекидној координацији са путарима ЈКП-а. Са смотре је упућен и апел учесницима у саобраћају да поштују одредбе Закона о безбедности у саобраћају, на возилима користе зимску опрему и сваком тренутку се понашају у складу са условима на путевима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"