Конституисан Савет за здравље општине Врбас

Општина Врбас добила је нови сазив Савета за здравље. За председницу Савета изабрана је др Ана Тамаш Варга, док су чланови Савета др Горан Ђуровић, директор Дома здравља "Вељко Влаховић", др Златко Лаиновић, представник Опште болнице Врбас, Марко Ускоковић, представник Фонда за здравство, Предраг Аларгић, директор Апотекартске установе Врбас, Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра, Нада Батрићевић, директорка Центра за социјални рад, Јована Вујтовић, помоћница председника општине Врбас, Мира Недић, руководитељка Одељења за друштвене делатности, Татјана  Глушчевић, секретарка ОО Црвеног крста, и Игор Црњански, председник Удружења грађана "Плави Врбас".

Савет за здравље разматрао је извештај о актуелној епидемиолошкој ситуацији COVID 19 у АП Војводини, а затим и извештај о раду овог тела за 2021. годину.

"У складу са реализацијом здравствено-промотивних активности, Савет за здравље општине Врбас је у сарадњи са Домом здравља 'Вељко Влаховић', Стоматолошком службом ДЗ, Основном школом 'Братство-јединство' у Куцури и Основном школом 'Братство-јединство' у Врбасу, током децембра 2021. године организовао стоматолошке прегледе за 72 ученика ромске националне заједнице. Тим поводом Савет за здравље је предлажио да се средства са позиције овог тела, односно Одељења за друштвене делатности, определи за плаћање медицинске опреме потребне за рад Стоматолошке службе Дома здравља", наведено је у извештају.

Такође, за предан рад током периода пендимије, јавну похвалу добили су здравствени радници и здравствене установе, констатовао је Савет за здравље.

"Уз раднике и установе социјалне заштите, изузетан допринос очувању здравља је дао Црвени крст Врбаса. Посебан осврт је направљен на добровољно давалаштво крви и на активности спроведене поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви. Тада су додељене захвалнице свим хуманим Врбашанима који су крв дали 25, 50 или 100 пута. Констатовано је да ће Савет за здравље током наредне године интензивно радити на промоцији добровољног давалаштва крви међу младима и свим који испуњавају услове за добровољне даваоце", рекла је Мира Недић, чланица Савета за здравље.

 

 

 

 

 

 

 

 

КУЛТУРА

У Врбасу први пут изложене слике младе уметнице Андрее Алексић

26. јан 2022. КУЛТУРА

У Врбасу први пут изложене слике младе уметнице Андрее Алексић

Дуго очекивана са нестрпљењем, на ликовну сцену родног гр...

Расписан конкурс за Невенов фестивал деце песника

25. јан 2022. КУЛТУРА

Расписан конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов fестивал деце песника у Савином Селу расписao je ...

Расписани конкурси за учешће на 54. Фестивалу поезије младих и 48. Палети младих

24. јан 2022. КУЛТУРА

Расписани конкурси за учешће на 54. Фестивалу поезије младих и 48. Палети м…

Фестивал поезије младих расписао је конкурс за младе песн...

Прва изложба Андрее Алексић у родном граду

20. јан 2022. КУЛТУРА

Прва изложба Андрее Алексић у родном граду

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 25...

Веселину Милићевићу прва награда XI "Куцурског клипа"

04. јан 2022. КУЛТУРА

Веселину Милићевићу прва награда XI "Куцурског клипа"

Жири XI Међународног фестивала хумора и сатире "Куцурски ...