Конституисан Савет за здравље општине Врбас

Општина Врбас добила је нови сазив Савета за здравље. За председницу Савета изабрана је др Ана Тамаш Варга, док су чланови Савета др Горан Ђуровић, директор Дома здравља "Вељко Влаховић", др Златко Лаиновић, представник Опште болнице Врбас, Марко Ускоковић, представник Фонда за здравство, Предраг Аларгић, директор Апотекартске установе Врбас, Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра, Нада Батрићевић, директорка Центра за социјални рад, Јована Вујтовић, помоћница председника општине Врбас, Мира Недић, руководитељка Одељења за друштвене делатности, Татјана  Глушчевић, секретарка ОО Црвеног крста, и Игор Црњански, председник Удружења грађана "Плави Врбас".

Савет за здравље разматрао је извештај о актуелној епидемиолошкој ситуацији COVID 19 у АП Војводини, а затим и извештај о раду овог тела за 2021. годину.

"У складу са реализацијом здравствено-промотивних активности, Савет за здравље општине Врбас је у сарадњи са Домом здравља 'Вељко Влаховић', Стоматолошком службом ДЗ, Основном школом 'Братство-јединство' у Куцури и Основном школом 'Братство-јединство' у Врбасу, током децембра 2021. године организовао стоматолошке прегледе за 72 ученика ромске националне заједнице. Тим поводом Савет за здравље је предлажио да се средства са позиције овог тела, односно Одељења за друштвене делатности, определи за плаћање медицинске опреме потребне за рад Стоматолошке службе Дома здравља", наведено је у извештају.

Такође, за предан рад током периода пендимије, јавну похвалу добили су здравствени радници и здравствене установе, констатовао је Савет за здравље.

"Уз раднике и установе социјалне заштите, изузетан допринос очувању здравља је дао Црвени крст Врбаса. Посебан осврт је направљен на добровољно давалаштво крви и на активности спроведене поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви. Тада су додељене захвалнице свим хуманим Врбашанима који су крв дали 25, 50 или 100 пута. Констатовано је да ће Савет за здравље током наредне године интензивно радити на промоцији добровољног давалаштва крви међу младима и свим који испуњавају услове за добровољне даваоце", рекла је Мира Недић, чланица Савета за здравље.

 

 

 

 

 

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"