Геронтолошком центру 3,9 милиона динара за унапређење социјалне заштите

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас директорима установа за смештај корисника уговоре у вредности од 97,4 милиона динара, за развој и унапређење услуга социјалне заштите. На два конкурса Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова подржана су укупно 54 пројекта за набавку медицинске опреме, уређење санитарних чворова и друге врсте адаптације, чијом реализацијом се подиже квалитет смештаја и услуга у домовима.

Чак три пројекта укупне вредности 3,9 милиона динара, биће реализована у Геронтолошком центру Врбас. За санацију санитарних чворова издвојено је 1,9 милиона динара, за унапређење услуга смештаја 1,5 милиона динара, а за пројекат "Више руку дело краси" 500.000 динара.

"Годину која је за нама почели смо са планираних 90 милиона динара за развој социјалне заштите. Након обиласка установа, прегледа стања и упознавања са потребама, годину завршавамо са 221 милионом динара уложеним у унапређење система социјалне заштите", рекао је Вулетић. Ресорни секретар је навео да су претходне две године биле усмерене на бригу о корисницима и очување њиховог здравља, посебно када је реч о вирусу корона. "Релативно мали број заражених резултат је пожртвованог рада и алтруизма свих запослених у систему социјалне заштите", нагласио је Вулетић додајући да на данашњи дан у систему социјалне заштите има девет позитивних, од којих су два корисника и седам запослених, док је укупан број лица у свим установама 7.815 корисника и 3.454 запослена.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"