Врбас добио Информатор о правима из области друштвене бриге о деци

Општина Врбас - Одељење за друштвене делатности, објавило је Информатор о правима из области друштвене бриге о деци. Ради се о штампаном и дигиталном водичу који родитељима треба да помогне да брзо и ефикасно остваре сва права која припадају њиховој деци по разним основама, од рођења до краја школовања.

"Информатор је утемељен у новој Одлуци о финансијској подршци породици са децом и буџету за 2022. годину, који су недавно усвојени на седницама Скупштине општине Врбас. Донели смо низ нових мера које се тичу популационе политике и Информатор служи да се најшира јавност једноставно упозна са њима и почне их користити. Уз овај сет мера представљамо и сет нових мера које је од 01. јануара пружа држава, са идејом да све ове информације на једном месту учинимо доступним породицама, да лако сазнају шта све могу да остваре за прво, друго, треће и свако наредно дете, за децу са сметњама у развоју, за ученике и студенте и све друге категорије. Информатор упознаје корисника шта је све потребно приложити за остваривање одређеног права, на ком месту се захтеви предају и све друго. Информатор о правима из области друштвене бриге о деци је доступан у дигиталном облику, а веома брзо биће доступан и у штампаном. Наредних дана организоваћемо и његову промоцију током које ће Одељење за друштвене делатности ближе објаснити саму садржину и начин остваривања права. Информатор ће грађанима бити доступан у свим јавним установама и месним заједницама", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања.

Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности, које је иницирало, било ангажовао на припреми и изради и сада спроводи Информатор о правима из области друштвене бриге о деци, најавила је да ће материјал бити промовисан пред саветима родитеља, како би свака врста помоћи и подршке, без обзира да ли долази од стране ресорног министарства, покрајинског секретаријата или локалне самоуправе, била представљена и приближена корисницима свеобухватно и на једном месту.

Информатор о правима из области друштвене бриге о деци можете видети ОВДЕ.

 

КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...

Почиње Равно Село Филм Фестивал

29. јун 2022. КУЛТУРА

Почиње Равно Село Филм Фестивал

У четвртак, 30. јуна, почиње V Равно Село Филм Фестивал и...

Културно лето Змајево 2022

20. јун 2022. КУЛТУРА

Културно лето Змајево 2022

Змајевчани и њихови гости имаће и ове године прилику да у...

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

04. јун 2022. КУЛТУРА

Познати победници 33. Невеновог фестивала деце песника

У Савином Селу одржан је 33. Невенов фестивал деце песник...