Срећна школска слава - Свети Сава!

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, честитао је данас ученицима и просветним радницима Светог Саву, школску славу, која се обележава у свим школама у Србији.

"Свима вам честитам школску славу Светог Саву, која се обележава у част архиепископа и просветитеља Саве, Растка Немањића. Он је оставио неизбрисив траг у образовању, вери, духовности и историји српског народа. Његова дела показују значај истинских и непролазних вредности и предане борбе за развој Србије. Наша је обавеза да идемо његовим стопама. Да следимо стазу коју је утемељио. И да непрестано улажемо у развој образовања, јер је у знању кључ развоја, кључ напретка", поручио је Ројевић.

Он је истакао да општина Врбас издваја велика средства за унапређење услова образовања.

"Реновирамо школе у свим насељима. Улажемо у њихову енергетску ефикасност. У реконструкцију школа  и развој образовања, у претходном периоду, уложили смо преко 300 милиона динара. Добри услови за образовање представљају најбољу инвестицију у будућност. Зато ћемо наставити с улагањем у реконструкцију и модернизацију школа. Уз реконструкцију основних школа 'Светозар Милетић' и 'Бранко Радичевић' које су у току, ове године ћемо уложити близу 190 милиона динара у реконструкцију Основне школе 'Јован Јовановић Змај' у Змајеву и Гимназије 'Жарко Зрењанин' у Врбасу", истакао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"