ССШ "4. јули" награђена на конкурсу "Дигитална експедиција"

Ученици Средње стручне школе "4. јули" аутори су једног од седам победничких пројеката на конкурсу "Дигитална експедиција - Изазов 2021 - 2022", чији је циљ био да подржи и награди најбоље идеје за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Републици Србији. Конкурс је био је заједничка иницијатива Фондације Propulsion Фонд, Иницијативе "Дигитална Србија", Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ), и реализован је у партнерству са Америчком агенцијом за међународни развој (USAID) у оквиру пројекта "Иницијатива за нову медијску и дигиталну писменост".

Пројектни изазов је пред учеснике поставио јасан задатак: осмислити идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса (веб-сајт, текст, видео, видео-игра, апликација за мобилне уређаје и сл.) који се може користити као помоћни наставни материјал у циљу повећања нивоа дигиталне писмености ученика, али и опште популације. Требало је креирати дигитални отворени образовни ресурс који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Републици Србији.

Средња стручна школа "4. јули" учествовала је на конкурсу са пројектом под називом "Фолдер мојих емоција", за који је награђена новчаним износом од 141.000 динара.

Прилог РТВ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"