Партнерство за пример "Чарнока" и "Кућице"

Бокс клуб "Чарнок" и Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Кућица" успоставили су сарадњу у којој су штићеници врбаског друштва постали придружени чланови познатог спортског колектива и од сада се за њихову физичку спрему и могућности брину тренери "Чарнока". Према договору нових партнера, радна недеља младих окупљених у "Кућици" сваког понедељка у 10.00 часова почиње тренингом у Центру за физичку културу "Драго Јововић", што је нови искорак у сталном настојању да се особама са посебним потребама свакодневица учини садржајнијом, а они оснаже на путу укључивања у друштвени живот. 

"Сарадњу смо успоставили крајем претходне године, у децембру, и већ смо одржали неколико тренинга. Окупљамо се понедељком у 10.00 часова, и наши нови спортски другови из тренинга у тренинг показују све већу жељу да се окупљају у Центру за физичку културу. Веома су вредни и радни, а на нама је да покушамо да организујемо тренинге који ће им увек бити занимљиви. Не ради се о класичном боксу, тренинзи су модификовани и усклађени са њиховим интересовањима и могућностима, због чега позивамо и друга слична друштва да нам се придруже", рекао је пред данашњи тренинг Жељко Жмукић, тренер у БК "Чарнок".

"У име чланова Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама 'Кућица' могу да кажем да нас је идеја Боксерског клуба 'Чарнок' изненадила и веома обрадовала, јер сви знамо колико је период пандемије био стресан за све нас, а посебно за особе са инвалидитетом. Мање је било контаката, мање дружења, а тиме и физичке активности. Сама 'Кућица' бави се више стварима везаним за ментално здравље, за концентрацију и пажњу, а овим особама једнако је важна и физичка активност. Тренинзи у Боксерском клубу веома радују младе, једва чекају понедељак јутро и окупљање у хали, и ово је најлепши начин за почетак недеље", рекла је Александра Бајић, председница Друштва за помоћ МНРО "Кућица".      

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"