За 34 спортска клуба 45 милиона динара

Председник општине Врбас Предраг Ројевић уручио је данас представницима локалних спортских клубова уговоре о годишњем финансирању. Општина Врбас обезбедила је рекордну подршку за спортске клубове у 2022. години. За активности 34 спортска клуба из општинског буџета је на конкурсу одобрено 45 милиона динара. Новац из општинског буџета одобрен је за реализацију редовних активности и одржавање спортских манифестација, поручио је Ројевић и додао да је спорт, уз културу, образовање и привреду, једна од најважнијих тачака будућег развоја Врбаса. 

"Врбас је град спорта, град шампиона. Општина Врбас је поносна на бројне спортске активности и успехе, на клубове и појединце који постижу врхунске спортске резултате. Спортисти, њихови тренери и сви спортски радници, не представљају само своје клубове. Они својим преданим радом и успесима чине много за цео Врбас, за његову промоцију на републичком и међународном плану, и хвала им на томе. Општина Врбас је њихов поуздан партнер и подршка. У буџету за 2022. годину определили смо рекордних 45 милиона динара за суфинансирање и подршку спорту и спортским клубовима на територији општине Врбас", истакао је Ројевић. Говорећи о условима у којима раде спортисти, председник општине је подсетио да је коришћење Центра за физичку културу "Драго Јововић" потпуно бесплатно за све клубове, а у 2022. години, за подршку и развој спорта из буџета је издвојено 197,2 милиона динара. "Центар за физичку културу 'Драго Јововић' добиће нов кров, а у главној дворани биће замењени паркет, столице и трибине. У унапређење нашег најважнијег спортског објекта инвестираћемо 40,5 милиона. Такође, гради се спортски терен са трибинима у Равном Селу, а прошле године смо реконструисали салу у Бачком Добром Пољу и спортске терене на Шлајзу. Са улагањима у спорт наставићемо и у наредном периоду", рекао је Ројевић.

Бојан Антонић, генерални секретар Савеза спортова општине Врбас, изразио је задовољство овогодишњим издвајањем за финансирање клубова и манифестација, посебно након две тешке године за спортисте, проузроковане вирусом корона. "Савез спортова броји 56 чланова, на редовном финансирању је 36 клубова, а свим имају подршку и помоћ за организацију такмичења, турнира, манифестација од значаја за локалну самоуправу. Буџет за клубове је растао, ове године је рекордан, али на ову суму треба додати и издвајања за Центар за физичку културу који услуге клубовима пружа бесплатно, за разлику од свих већих градова. Када би урачунали и ова индиректна средства, дошли би до веома озбиљног спортског буџета за локалну самоуправу ове величине", рекао је Антонић.

На спортским резултатима које постижу појединци и клубови, уз жеље за добро здравље и у будућности, представницима спортских клубова се обратио Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. "Ви сте најбољи представници нашег града на сваком такмичењу на ком се појавите. Научили сте јавност на добре резултате, очекивања увек расту и на вама је да уложите снагу и напор како би стигли до најбољих резултата. На нама је да вам обезбедимо услове за добар тренинг и општина Врбас ће увек бити ваша најснажнија подршка", поручио је Станић.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"