"Уместо каранфила" посебан поклон за Дан жена

Поводом обележавања 08. марта - Међународног дана жена, биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса и Удружење ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, припремили су културно-уметнички програм под називом "Уместо каранфила".

"У програму који припремамо учествоваће и представиће се жене из драмске, музичке и ликовне уметности, као и књижевности. Жеља нам је да направимо један спој речи, песме и слике, и да кроз сарадњу на посебан начин обележимо овај празник и поклонимо публици једно посебно вече. Истовремено, жеља нам је и да овакви видови програма прерасту у традицију, јер сматрамо да се оваква дешавања утичу на буђење и богаћење културно-уметничке свести свих генерација грађана наше општине", поручила је Љубица Делибашић, руководилац биоскопа "Југославија".

У програму ће учествовати женски вокали Градског хора из Врбаса, сценским наступом представиће се Јелица Брестовац и Драгана Глувња Бабић као пратња за клавиром, поезијом Љубица Делибашић, а изложбом уметничких дела жене уметници, чланови УЛУВ-а.

"Наша изложба предвиђена је са намером за сам крај програма, јер ове године, уместо каранфила, поклањамо песму, стих, глуму а све се то може преточити у једну слику као крајњи резултат испричане приче или емоције. Свесне смо чињенице да се негде и у неком моменту изгубила суштина овог празника, који би требало да представља глас жене која се изборила за своје ЈА. Суштина овог празника није само у узимању и давању. Суштина је у комплексности жене као личности и као особе, признавању квалитета које она поседује и које окружење у коме живи треба да препозна и поштује. Идеја целог програма је да ми као уметнице истакнемо своје ЈА оном енергијом која је део карактера сваке од нас. Некоме је то реч, некој стих или песма а нашим чланицама је слика. И управо свако уметничко дело које ће бити изложено има своје ЈА и има своју причу и поруку, а љубитељима уметности остављамо да пресуде да ли је она читљива, оправдана и препознатљива", најавила је програм "З*Уместо каранфила" Тамара Барановски, председница УЛУВ.

Културно-уметнички програм биће изведен 07. марта у холу биоскопа "Југославија", са почетком у 18.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"