Министарство омладине помаже Куцурско удружење младих

Куцурско удружење младих, општина Врбас као партнер и Министарство омладине и спорта склопили су нови уговор о заједничком финансирању Програма јавног конкурса за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих. Укупна средства за реализацију програма износе 3,5 милиона динара за пројекат "Економско оснаживање младих у селима општине Врбас кроз обуку и добијање сертификата за рад на пословима помоћи у кући", саопштило је Куцурско удружење младих.

"Циљна група пројекта су незапослене младе особе које живе у селима на територији општине Врбас и које спадају у категорију теже запошљивих особа: припаднице ромске националне заједнице, самохране мајке и очеви, жене, особе са лакшим степеном инвалидитета, неквалификоване раднице. Непосредно циљна група је и шира друштвена јавност којој ће се ближе представити проблеми са којима се суочавају жене на селу и то кроз активности везане за видљивост пројекта. Општи циљ пројекта је економски оснажити младе из села општине Врбас кроз акредитовану обуку и добијање сертификата за рад на пословима помоћи у кући, као и повећање конкурентности и запошљивости 40 незапослених младих особа", наводи се у саопштењу Куцурског удружења младих.

Иначе, Министарство омладине и спорта и омладинска удружења потписали су уговоре о реализацији 82 пројекта која су усмерена ка остваривању циљева Националне стратегије за младе, за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих и за развој и спровођење омладинске политике. 

"Министарство омладине и спорта и млади су један тим који заједно помера границе. Ми смо ту да подржимо добре и иновативне идеје младих, да омогућимо да се реализују и да их заједно претворимо у дела, сигурни да су управо млади најлепша садашњост и покретачка снага за будућност у коју верујемо. Данас започињемо нов циклус сарадње са заједничким циљем, а то је остваривање интереса младих и даље унапређење њиховог личног, друштвеног и професионалног статуса. Свака иницијатива која подразумева побољшање положаја младих је добродошла и ту смо да је прихватимо и подржимо. Препознајући потребе и интересовања највећег броја младих, реализација ових  пројеката омогућава да кроз различите видове едукација млади стекну вештине и знања како би лакше и брже дошли до запослења, али и да се активно укључе у све друштвене процесе. Министарство омладине и спорта годинама уназад посебну пажњу посвећује оваквим пројектима, константно повећавајући и висину улагања и обухват младих који су укључени у те пројекте, јер управо са младима, следећи њихове иницијативе,  стижемо до најбољих и најефикаснијих механизама реализације активности важних за даље оснаживање младих на свим пољима. Уверени да можемо и знамо пут којим стижемо до идеала, настављамо да стварамо још лепшу и успешнију Србију, земљу поносних младих људи, победничког духа, креативних идеја и увек шампионских циљева", изјавио је након потписивања уговора министар Удовичић.

 

КУЛТУРА

Отворен 54. Фестивал поезије младих

24. мај 2022. КУЛТУРА

Отворен 54. Фестивал поезије младих

Музичко-поетским програмом током којег су изведене тонови...

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

23. мај 2022. КУЛТУРА

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

Врбас је у викенду за нама био домаћин Интернационалног ф...

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

19. мај 2022. КУЛТУРА

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

У просторијама Драмског студија Греда у Бачком Добром Пољ...

Шарлу Лабудовићу признање  ''Капетан Миша Анастасијевић''

19. мај 2022. КУЛТУРА

Шарлу Лабудовићу признање ''Капетан Миша Анастасијевић''

Наш суграђанин Горан Лабудовић Шарло добитник је повеље ...

"Јожеф Пехан - век после" - други део

16. мај 2022. КУЛТУРА

"Јожеф Пехан - век после" - други део

Други део изложбе слика "Јожеф Пехан - век после", посвећ...