Врбас обележио Спасовдан - славу општине

У Врбасу је данас свечано обележен Спасовдан, слава општине. Церемонија сечења славског колача одржана је у згради Општинске управе. Обележавању Спасовдана присуствовали су председник општине Предраг Ројевић, председница Скупштине општине Сања Жигић, чланови Општинског већа, одборници и грађани општине Врбас. Пре свечане церемоније, одржана је литургија у цркви Вазнесења Господњег, коју су служили свештеници СПЦ из Врбаса, Новог Сада и Бечеја.

Председник општине Предраг Ројевић истакао је да је прослава Спасовдана важан дан за општину Врбас.

"Спасовдан, слава наше општине је прилика да се сетимо своје традиције. Да се сетимо вишевековне историје града. Слава је прилика да истакнемо наше планове да унапредимо услове за живот свих грађана, у свим нашим насељима: Равном Селу, Савином Селу, Куцури, Змајеву, Бачком Добром Пољу, Врбасу. Зато градимо инфраструктуру. Улажемо у градњу и реконструкцију домова културе, домова здравља, верских објеката, спортских терена, вртића и школа. Уређујемо атарске путеве. Решавамо стамбено питање избеглих и расељених лица. Градимо позоришну дворану. Унапређујемо бригу о породици и деци", рекао је Ројевић.

Он је додао да обележавање славе представља важан сегмент у животу заједнице.

"Као што објекти представљају предуслов и важан елемент економског, привредног и егзистенцијалног развоја, тако Спасовдан, наша слава, представља важан услов нашег духовног развоја и повезаности. Нашу везу с историјом и традицијом, и наш прозор у будућност. Свим грађанима општине Врбас честитам Спасовдан - славу наше општине", рекао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"