Завршено постављање новог паркета у великој сали ЦФК

У великој сали Центра за физичку културу "Драго Јововић" потпуно је замењено 1.200 квадратних метара паркета на главном спортском терену. Централна дворана са гледалиштем је највећа сала овог спортског комплекса и чини окосницу свих спортских дешавања у општини Врбас, а често је домаћин припремних такмичења и утакмица клубова из целе земље, каже директорка ЦФК Миљана Штулић.

"Овде се одиграва највећи број утакмица наших клубова, међу којима су и два прволигашка. Овде се одигравају утакмице међународног карактера и овде наши спортисти освајају медаље и постају шампиони. Паркет је последњи пут саниран 2012. године, али, иначе, има више од три деценије. Када томе додате да је радно време овом паркету 365 дана годишње, можете закључити колико је он био оштећен и колико је драгоцена ова реконструкција. Подршка од стране Покрајинске Владе била је пресудна за ове радове и без ње не бисмо могли ово урадити. Аплицирали смо преко конкурса за спорт и добили средства у вредности од 11,5 милиона за замену паркета. Радови су урађени у рекордном року, за само две недеље добили смо нов, савремени под у нашој највећој хали," истакла је Миљана Штулић.

Нови паркет припада генерацији спортских подлога које су одобрене и тестиране за највећа спортска такмичења, истакао је представник извођача радова Предраг Ђорђевић. "Почев од одскока лопте, доскока играча, одскока играча, котрљања лопте, фрикције, клизања, све је подређено спорту и све се то тестирало. Око квалитета ове подлога сложили су се и највеће спортске федерације и на оваквом идентичном паркету играће се и одређени спортови на наредним олимпијским играма 2025. године. Доказано је и да је значајно мањи број повреда играча забележен на оваквим подлогама, јер осим квалитета обраде дрвета, посебан акценат се ставља и на поставку пода која укључује нивелацију на заиста великом броју места и то је оно што овај под чини идеалним за спорт", појаснио је Ђорђевић.

Квалитет новог паркета испробаће већ наредног викенда кадети рукометне репрезентације наше земље које ће одиграти и прве међународне утакмице у Врбасу, пријатељске мечеве са селекцијом Аустрије.

извор: РТВ

Прилог РТВ

КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...

Почиње Равно Село Филм Фестивал

29. јун 2022. КУЛТУРА

Почиње Равно Село Филм Фестивал

У четвртак, 30. јуна, почиње V Равно Село Филм Фестивал и...