У току Светска недеља дојења

Првих седам дана августа протичу у знаку Светске недеље дојења. Овим поводом Дом здравља "Вељко Влаховић" - Одељење поливалентне патронаже, у сарадњи са Комисијом за популациону политику општине Врбас, организовало је радионицу за труднице под називом "Дојење најздравији почетак".

Радионица за труднице, међу којима је био и један број првороткиња, била је прилика за практичне демонстрације током којих је патронажна сестра појаснила трудницама како се дојењем продубљује контакт између мајке и бебе. За неке породиље дојење је често већа траума и од самог порођаја, али нема разлога да буде тако. Дојење је вишеструко корисно за бебу јер јој омогућује бољи развој, за мајку јер нормализује њену телесну масу и смањује ризик од више обољења, као и за породицу јер растерећује кућни буџет и поједностављује процес храњења бебе. Поводом обележавања Светске недеље дојења, која траје од 01. до 07. августа, Комисија за популациону политику општине Врбас дарује поклон пакете опреме за све мајке и бебе са територије општине Врбас, рођене у августу 2022. године. 

Иначе, подаци УНИЦЕФ-а показују да у Србији искључиво доји шест месеци мало више од 13% мама. Промоција, подршка и заштита дојења једна је од значајних области у свим стратешким документима Министарства здравља Републике Србије која се тичу здравља и благостања деце.

Поводом Дана породице и реализације УНИЦЕФОВОГ пројекта "Разиграно родитељство", у којем учествује општина Врбас, припремљена је публикација "Програмске активности Комисије за популациону политику општине Врбас"

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"