Почела школска година, у општини Врбас 396 првака

Данас је почела нова, 2022/2023. школска година. Настава се изводи непосредно, а први час првог радног дана почео је интонирањем химне Србије.

У девет основних школа у општини Врбас у први разред уписано је 396 ученика: ОШ "Светозар Милетић" - 78, ОШ "Петар Петровић Његош" - 61, ОШ "20. октобар" - 48, ОШ "Братство - јединство" - 33, ОШ "Вук Караџић" Бачко Добро Поље - 31, ОШ "Јован Јовановић Змај" Змајево - 45, ОШ "Бранко Раичевић" Равно Село - 23, ОШ "Бранко Радичевић" Савино Село - 27, и ОШ "Братство - јединство" Куцура - 50.

У школама ни ђаци ни наставници неће бити у обавези да носе маске, а Тим за школе ће и убудуће разматрати епидемиолошку ситуацију на недељном нивоу, сагледавати и преиспитивати препоруке, које ће бити мењане по потреби. Иначе, према препорукама Тима за школе, уколико се током боравка у школи код ученика појаве симптоми који могу указивати на COVID 19, школе обавештавају родитеље, а до њиховог доласка, ученик се смешта у посебну просторију, под надзором неког од запослених, и притом и ученик и запослени треба да носе маску.

Ако се током боравка у школи код запосленог појаве симптоми, запослени је дужан да одмах стави маску и да напусти школу ради одласка на преглед код лекара.

Препорука Тима за школе је да се доследно примењују прописане опште мере и мере личне заштите, а посебно се препоручује осетљивим особама са повећаним ризиком од тежих форми болести коришћење заштитне маске у ситуацијама масовних окупљања у затвореном простору без могућности одржавања растојања.

Излети, екскурзије и друга путовања ученика и предшколаца су дозвољени, а пре реализације екскурзије, школе су у обавези да прикупе изјаве родитеља да деца немају, нити су имала у претходних седам дана симптоме инфекције, да нису лечена у истом периоду од COVID 19 и да међу члановима уже породице није било короне, као и да обезбеде здравствени надзор од стране лекара током путовања дужег од једног дана, ради благовременог откривања евентуалних симптома и знакова инфекције.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"