Врбас на обележавању Дана општине Грачаница

Vrbas, Gračanica - delegacija opštine Vrbas na svečanosti povodom Dana opštine Gračanica

Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, Јасна Бјелица и Ивор Лукин, чланови Општинског већа, представљали су општину Врбас на свечаности поводом Дана општине Грачаница.

Свечаној академији присуствовали су представници СПЦ, многобројни гости и делегације из Новог Сада, Врбаса, Суботице, Сокобање, Београда, многих институција и политичких представника, предвођених председником Српске листе и министром за заједнице и повратак Гораном Ракићем, а испред Канцеларије за КиМ присутан је био помоћник директора Иван Вујић. Додељена признања заслужним појединцима и организацијама и приређен пригодан културни програм.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, обраћајући се окупљенима, истакла је да је локално руководство у протеклих годину дана, свесно својих приоритета и потенцијала, а захваљујући добром планирању, успело да грађанима побољша квалитет живота.

„Данас имамо нови Средњошколски центар, имамо нову модерну школу у Сувом Долу и модернизована спортска игралишта и прилазе у највећим матичним школама, које смо и опремили спортском опремом. Стална подршка здравственом систему такође није изостала. Наш приоритет је да унапредимо услове за рад наших здравствених радника и омогућимо пружање квалитетне здравствене заштите нашим грађанима. Унапређење инфраструктуре је такође наш приоритет. На територији општине Грачаница готово да не постоји стамбено насеље где и једна улица није асфалтирана, а недавно усвојен трогодишњи стамбени план је од виталне важности за стамбено збрињавање породица, опредељених да овде остану и опстану“, истакала је, између осталог, председница Шубарић.

Културни део програма на академије извели су ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“, млада солисткиња Хелена Поповић и ансамбл „Венац“.

Vrbas, Gračanica - Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine Vrbas, Jasna Bjelica i Ivor Lukin, članovi Opštinskog veća

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"