Одржана XVIII седница СО Врбас

Скупштина општине Врбас заседала је у четвртак по 18. пут у актуелном сазиву. Дневни ред садржао је 14 тачака.

Након усвајања записника са претходне седнице локалног парламента, скупштинска већина усвојила је извештај о извршењу буџета за 2022. годину на дан 30. јун, а затим и информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период од 01. 01. 2022. до 30. 06. 2022. године.

У делу седнице затвореном за јавност, Скупштина општине одобрила је План одбране општине Врбас, док су у наставку усвојене Одлука о образовању јединица цивилне заштите опште намене и специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивање на територији општине Врбас, Одлука о печатима органа општине Врбас, измењена Одлука о јавним паркиралиштима, Одлука о Комисији за планове општине Врбас, те Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за управљање миграцијама у општини Врбас за период 2023-2027. године.

Изменама Одлуке о јавним паркиралиштима у Врбасу се уводи наплата паркирања у центру града. Ова делатност биће у надлежности ЈКП "Комуналац", наплата ће вршити на период од сат времена, док ће грађани који живе у центру града имати могућност да купе месечне карте. Као разлог за ову новину наведена је потреба да се централне улице растерете саобраћајних гужви, те да је претходно Саобраћајни факултет урадио студију изводљивости. Број паркинг места је већ пописан а нека су додатно уређена и обележена за ову намену.

Локални парламент донео је Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе и издавања потврде о смрти на територији општине Врбас, Решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП "Комуналац" и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Врбас за период јануар-јун 2022. године.

Последња тачка дневног реда била је предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...