Одржана XVIII седница СО Врбас

Скупштина општине Врбас заседала је у четвртак по 18. пут у актуелном сазиву. Дневни ред садржао је 14 тачака.

Након усвајања записника са претходне седнице локалног парламента, скупштинска већина усвојила је извештај о извршењу буџета за 2022. годину на дан 30. јун, а затим и информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период од 01. 01. 2022. до 30. 06. 2022. године.

У делу седнице затвореном за јавност, Скупштина општине одобрила је План одбране општине Врбас, док су у наставку усвојене Одлука о образовању јединица цивилне заштите опште намене и специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивање на територији општине Врбас, Одлука о печатима органа општине Врбас, измењена Одлука о јавним паркиралиштима, Одлука о Комисији за планове општине Врбас, те Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за управљање миграцијама у општини Врбас за период 2023-2027. године.

Изменама Одлуке о јавним паркиралиштима у Врбасу се уводи наплата паркирања у центру града. Ова делатност биће у надлежности ЈКП "Комуналац", наплата ће вршити на период од сат времена, док ће грађани који живе у центру града имати могућност да купе месечне карте. Као разлог за ову новину наведена је потреба да се централне улице растерете саобраћајних гужви, те да је претходно Саобраћајни факултет урадио студију изводљивости. Број паркинг места је већ пописан а нека су додатно уређена и обележена за ову намену.

Локални парламент донео је Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе и издавања потврде о смрти на територији општине Врбас, Решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈКП "Комуналац" и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Врбас за период јануар-јун 2022. године.

Последња тачка дневног реда била је предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"