Општина Врбас донирала нову опрему Полицијској станици

Општина Врбас донирала је данас Полицијској станици Врбас нови апарат за тестирање возача на употребу наркотика. Ово је први пут да Полицијска станица у своју опрему укључује и ову врсту контролног апарата, за чију је набавку локална самоуправа из општинског буџета издвојила 600.000 динара. Апарат је Дејану Дробњаку, мајору Полиције и начелнику Полицијске станице Врбас, уручила Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за безбедност саобраћаја.

"Ово је још потврда одличне сарадње Савета за безбедност саобраћаја и општине Врбас са Полицијском станицом. Препознали смо значај набавке апарата за откривање коришћења наркотика код возача и од сада, уз тестирање на конзумирање алкохола, уводимо и нову врсту котроле, да ли су возачи под дејством наркотика. Желимо да овим опремањем Полицијске станице дамо допринос унапређењу безбедности у саобраћају и ово је само једна од активности које спроводимо. Подсећам, све активности, трибине, предавања, подела разне опреме возачима свих врста превозних средстава или пешацима, организују се у циљу веће безбедности и смањења броја саобраћајних незгода на путевима", рекла је приликом предаје уређаја Тијана Алексић.

У име Полицијске станице и њених службеника на поклону се захвалио мајор Дејан Дробњак, начелник ПС Врбас, истичући да локална самоуправа у континуитету пружа подршку органима реда.

"Са овим апаратом ћемо моћи да ефикасно одговоримо на безбедносне изазове модерног доба, као што је употреба опојних дрога и наркотика међу возачима. Пуно изазова је пред нама, али оно што могу са сигурношћу да кажем да ћемо у наредном периоду успети да контролишемо и тај део злоупотреба у саобраћају, а према возачима који буду затечени да управљају моторним возилима под утицајем наркотика, биће примењене санкције које предвиђа Закон о прекршајима и Закон о безбедности саобраћаја. То, пре свега, значи да ће се према њима покренути прекршајни поступци у скраћеном поступку и одмах ће бити вођени пред судије за прекршаје, претходно ће им бити одређивано задржавање, што значи искључивање из саобраћаја и спречавање да направе било какав проблем. Судије, на основу наших прекршајних пријава и захтева за покретање поступка, могу да изричу новчане казне у износу од 100.000 до 120.000 динара и казнене поене, затим забрану управљања возилом у трајању од 10 месеци, као и затворску казну од најмање 15 дана. Све ово допринеће безбедности саобраћаја свих учесника, а као најважније и на првом месту, безбедности деце. Контроле ћемо посебно вршити у зони школа како би се ученици осећали безбедније. Апелујем на све возаче да поштују законе, да не седају у возила под утицајем алкохола или наркотика, то је зло које изазива пуно проблема и највећи су узроци саобраћајних незгода", рекао је Дробњак и још једном изразио захвалност са подршку раду Полицијске станице.

Ипак, према његовим речима, циљ Полицијске станице је и да превенцијом делује на појаву ових и других проблема и прекршаја, да кроз трибине и предавања на време грађане упозори на могуће последице, као и да најмлађе генерације одмах усвоје правилне вредности и прописане норме.

Тијана Алексић, председница Савета за безбедност саобраћаја, најавила је нове акције овог тела до краја године, посебно поделу ауто седишта за најмлађе путнике у возилима и предавања на тему правилне употребе ове опреме.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"