Све спремно за рад Зимске службе

Зимска служба Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спремно дочекује долазак зиме, константовано је на данас одржаној редовној провери спремности радних и техничких капацитета уочи почетка предстојеће зимске сезоне. Смотри у кругу Радне јединице "Чистоћа" присуствовали су председник општине Врбас Предраг Ројевић, заменица председника општине Тијана Алексић, чланови Општинског већа Ивор Лукин и Срђан Станић, начелник Полицијске станице Врбас мајор Дејан Дробњак и директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић.

Приликом обиласка зимске службе Ројевић је истакао да је општина Врбас и ове године учинила све што је потребно да се у наступајућем периоду осигура проходност свих саобраћајница које се налазе у режиму одржавања локалне самоуправе.

"Механизација и опрема су припремљене и приправне, а обезбеђене су и све потребне количине ризле и соли. Најважније је да су разрађене и утврђене све процедуре и приоритети реаговања, тако да грађани Врбаса и села могу бити спокојни јер ће саобраћајнице, улице и прелази бити проходни и очишћени. Проходност путева током најхладнијих дана гарантује грађанима да ће на време моћи да обаве све своје обавезе. Да стигну на посао, оду код лекара, да деца могу да стигну у вртић, или у школу", рекао је Ројевић и подсетио да је општина Врбас ове године уложила значајна средства у унапређење путне мреже.

"Асфалтиране су улице Ослобођења, Исе Секицког и Ђуре Биљног у Куцури и Виноградарска улица у Врбасу. Више од 400 милиона инвестирали смо у радове на изградњи инфраструктуре и модернизацију и реконструкцију предшколских и школских објеката, домова здравља и домова културе, изградњу спортских терена и игралишта. Следеће године нас очекују још интензивнија улагања и велики пројекти који ће додатно унапредити нашу општину", истакао је Ројевић.

Директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић је напоменуо да предузеће брине о проходности 210 километара саобраћајница, а да ће у случају потребе Зимска служба интервенисати и на путним деоницама које нису у њеној надлежности.

"На основу уговора са локалном самоуправом ЈКП и ове године обавља послове зимске службе. У потпуности смо спремни и ове сезоне; механизација је припремљена, људство које већ деценијама обавља ове задатке је такође спремно и уведена су дежурства, а обезбеђено је и довољно материјала да би третирали путеве. Располажемо са 350 тона соли, 50 тона ризле, 30 тона асфалтне масе за попуњавање рупа које се отварају током зиме, као и четири тоне магнезијум хлорида за третирање коловоза и пешачких стаза. Механизација је спремна да одоли свим зимским условима; имамо два камиона Ивеко, камион 'путарац', грејдер, комбиновану машину, мини улт и два трактора који могу да раде са 'даскама' за снег и третирају коловозе у циљу несметаног одвијања саобраћаја. Општина Врбас издваја значајна средства како би путеви били проходни и у зимском периоду и како би се могли правовремено одржавати, а имамо и сарадњу са Полицијском станицом Врбас која нам пружа информације уколико треба да се интервенише на појединим локацијама. Наравно, ради се у складу са Планом Зимске службе за 2022/2023. годину, по приоритетима, како би грађани могли да имају несметан прилаз свим институцијама и како би се саобраћај несметано одвијао на свим путевима", рекао је Шкундрић.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"