Све спремно за рад Зимске службе

Зимска служба Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спремно дочекује долазак зиме, константовано је на данас одржаној редовној провери спремности радних и техничких капацитета уочи почетка предстојеће зимске сезоне. Смотри у кругу Радне јединице "Чистоћа" присуствовали су председник општине Врбас Предраг Ројевић, заменица председника општине Тијана Алексић, чланови Општинског већа Ивор Лукин и Срђан Станић, начелник Полицијске станице Врбас мајор Дејан Дробњак и директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић.

Приликом обиласка зимске службе Ројевић је истакао да је општина Врбас и ове године учинила све што је потребно да се у наступајућем периоду осигура проходност свих саобраћајница које се налазе у режиму одржавања локалне самоуправе.

"Механизација и опрема су припремљене и приправне, а обезбеђене су и све потребне количине ризле и соли. Најважније је да су разрађене и утврђене све процедуре и приоритети реаговања, тако да грађани Врбаса и села могу бити спокојни јер ће саобраћајнице, улице и прелази бити проходни и очишћени. Проходност путева током најхладнијих дана гарантује грађанима да ће на време моћи да обаве све своје обавезе. Да стигну на посао, оду код лекара, да деца могу да стигну у вртић, или у школу", рекао је Ројевић и подсетио да је општина Врбас ове године уложила значајна средства у унапређење путне мреже.

"Асфалтиране су улице Ослобођења, Исе Секицког и Ђуре Биљног у Куцури и Виноградарска улица у Врбасу. Више од 400 милиона инвестирали смо у радове на изградњи инфраструктуре и модернизацију и реконструкцију предшколских и школских објеката, домова здравља и домова културе, изградњу спортских терена и игралишта. Следеће године нас очекују још интензивнија улагања и велики пројекти који ће додатно унапредити нашу општину", истакао је Ројевић.

Директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић је напоменуо да предузеће брине о проходности 210 километара саобраћајница, а да ће у случају потребе Зимска служба интервенисати и на путним деоницама које нису у њеној надлежности.

"На основу уговора са локалном самоуправом ЈКП и ове године обавља послове зимске службе. У потпуности смо спремни и ове сезоне; механизација је припремљена, људство које већ деценијама обавља ове задатке је такође спремно и уведена су дежурства, а обезбеђено је и довољно материјала да би третирали путеве. Располажемо са 350 тона соли, 50 тона ризле, 30 тона асфалтне масе за попуњавање рупа које се отварају током зиме, као и четири тоне магнезијум хлорида за третирање коловоза и пешачких стаза. Механизација је спремна да одоли свим зимским условима; имамо два камиона Ивеко, камион 'путарац', грејдер, комбиновану машину, мини улт и два трактора који могу да раде са 'даскама' за снег и третирају коловозе у циљу несметаног одвијања саобраћаја. Општина Врбас издваја значајна средства како би путеви били проходни и у зимском периоду и како би се могли правовремено одржавати, а имамо и сарадњу са Полицијском станицом Врбас која нам пружа информације уколико треба да се интервенише на појединим локацијама. Наравно, ради се у складу са Планом Зимске службе за 2022/2023. годину, по приоритетима, како би грађани могли да имају несметан прилаз свим институцијама и како би се саобраћај несметано одвијао на свим путевима", рекао је Шкундрић.   

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...