Туристичка организација на сајмовима у Новом Саду и Крагујевцу

Туристичка организација општине Врбас представиће локалне туристичке потенцијале на предстојећим сајмовима туризма у Новом Саду и Крагујевцу.

"У Мастер хали Новосадског сајма Туристичка организација општине Врбас представиће туристичку понуду општине на 53. Међународном сајму туризма, који се одржава од 17. до 19. новембра. Фокус овогодишњег сајма биће рецептивни туризам региона, како би се омогућило регионално представљање понуде удаљеним тржиштима и довођење страних туриста у регионе држава дунавског слива. На заједничком штанду Туристичке организације Војводине представиће се и туристичке организације Врбаса, Ковина, Бачке Паланке, Нове Црње, Оџака, Бачке Тополе, Беле Цркве, Вршца, Зрењанина, Сремске Митровице, Ковачице, Житишта, Ирига, Панчева, Кикинде, Суботице, Шида, Темерина, Куле, као и Специјална болница за рехабилитацију 'Бања Кањижа', Центар за културу, спорт и туризам Беочин, УЗП 'Тителски брег' и Кластер 'Делиблатска пешчара'. Током три дана одржавања сајма на заједничком штанду Туристичке организације Војводине и локалних туристичких организација АП Војводине, биће одржане бројне презентације. Овогодишња земља партнер новосадског сајма туризма је Црна Гора. На овогодишњем сајму туризма представиће се Центар за физичку културу 'Драго Јововић', који ће промовисати своје смештајне капацитете и гастрономску понуду, као и бројне спортске и рекреативне садржаје овог вишенаменског комплекса.

У хали Шумадија сајма од 24. од 26. новембра биће одржан 13. Међународни сајам туризма и сеоског туризма под слоганом 'Изабери своје путовање', у организацији Градске туристичке организације Крагујевца и Шумадија сајма. Туристичка организација општине Врбас ће свој наступ усмерити на промовисање гастрономских манифестацијa и сеоских туристичких домаћинстава, као и укупне туристичке понуде општине, уз предлоге аранжмана за активни туризам кроз спорт, рекреацију, лов и риболов. Организован је богат програм и стручна предавања за излагаче, као и промоције и пратећи забавни садржаји за посетиоце. Сајамски програм употпуниће традиционална 'Шумадијска чајанка са градоначелником', када ће се преко 20 екипа такмичити у кувању ракије, односно избору за најбољи шумадијски чај. Том приликом биће организовано кување ловачког гулаша и банатски диснотор. У оквиру сајма туризма традиционално се одржава и сајам зимнице, где ће се представити око 30 произвођача зимнице из Крагујевца и Шумадије, али и других делова Србије, те ће посетиоци имати прилику да купе здраве домаће производе, зимницу, џемове и слатка, сокове, хлеб, пите и медењаке", најављено је из ТООВ.  

 

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...