Врбас у пројекту "Унапређење квалитета и ефикасности услуга на локалном нивоу"

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић присуствовао је данас свечаном потписивању споразума о сарадњи са 11 јединица локалне самоуправе, у склопу активности „Унапређење квалитета и ефикасности у пружању услуга на локалном нивоу“, коју Стална конференција градова и општина (СКГО) спроводи у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у Републици Србији у процесу приступања Европској унији“, уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ). Једна од 11 локалних самоуправа која је потписала овај споразум је и општина Врбас.

Мартиновић је нагласио да је готово све што се ради у оквиру реформе јавне управе, нарочито у области поједностављења компликованих поступака и процедура, професионалног усавршавања службеника, дигитализације и увођења иновативних алата, усмерено ка остваривању јединственог циља, а то је да грађани буду задовољни услугама јавне управе.

„Једноставне, брзе и квалитетне услуге које органи директно пружају својим корисницима одраз су свих наших 'унутрашњих реформских процеса и напора'. Оне су огледало успешности и мерило ефективности и квалитета администрације“, поручио је министар.

Споразум у име локалне самоуправе Врбас потписала је Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, која је овом приликом истакла да је свака врста подршке усмерене у унапређење и модернизацију услуга које грађани добијају у локалној администрацији веома значајна, јер је потребно убрзати и олакшати разне процедуре и грађанима омогућити да остваре своје потребе на једноставан начин.

Министар Мартиновић је подсетио да је МДУЛС пре четири године, желећи да што пре модернизује рад локалне самоуправе, започело са пружањем подршке успостављању јединствених управних места, као једног места где грађани брзо и лако могу да заврше све послове које имају са управом, без шетања од једног шалтера до другог.

„Укупно 257 милиона динара буџетских средстава је до сада уложено у успостављање 42 јединствена управна места у Србији. У периоду од септембра 2019. до марта 2022. године отворена су јединствена управна места у 25 јединица локалне самоуправе, док се до краја ове године очекује отварање 17 нових“, истакао је Мартиновић и додао да је у предлогу буџета овог министарства за 2023. годину издвојено 88 милиона динара за реализацију овог пројекта у наредном периоду. Он је позвао јединице локалне самоуправе да конкуришу за финансијска средства у када буде објављен јавни позив, јер ће кроз овај пројекат истински допринети побољшању услова живота у својим срединама и креирању услуга које у потпуности одговарају потребама грађана и привреде, што је, са њиховог аспекта, најважнија област реформе јавне управе.

Уз општину Врбас, споразум којим је обезбеђена подршка за формирање јединствених управних места кроз повезивање поступака, потписали су представници градова Крагујевац, Лесковац, Пожаревац, Ужице и општина Бачки Петровац, Бечеј, Лајковац, Медвеђа, Пландиште и Рача.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"