Одржано I Спортско вече, плакете за најуспешније клубове

Савез спортова општине Врбас, уз подршку локалне самоуправе, организовао је у суботу I Спортско вече - сусрет спортиста, тренера, спортских радника, али и представника привредних субјеката, институција, установа и органа управе, који свакодневно дају свој допринос организацији и развоју спорта на сваком нивоу. Свечаност је била прилика и за доделу плакета клубовима који су у претходном периоду забележили посебно добре резултате, промовишући тако свој спортски колектив и град из којег долазе.

"Врбас је више од 70 година био познат као град индустрије, град јаке привреде и град снажно развијеног и успешног спорта. Спорт је то још увек. И биће и у будућности. Вечерашњи скуп представља настојање да спорт у општини Врбас још снажније учврстимо на пиједесталу који је одувек имао у нашој заједници. Да поново повежемо наше успешне привреднике и наше успешне спортисте, и да кроз ту симбиозу квалитета, створимо предуслове за сигуран тријумф изврсности.

Нема успешног спорта без успешне привреде. Нема успешног спорта и успешне привреде без стабилног политичког и привредног амбијента, а захваљујући председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије, створени су услови за стабилан развој економије и комплетног друштва. Општина Врбас прати трендове развоја Србије и инвестира у све области друштвеног живота. Зато смо инвестиције у спортску инфраструктуру поставили у сам врх приоритета. Ове године смо у буџету за спорт издвојили 197,2 милиона динара. Следеће године издвојићемо још више. Локална самоуправа има највећу одговорност. Сматрамо да је важно обезбедити услове за тренинг будућим шампионима, али је од посебне важности здраво одрастање школске омладине и стварање здравих животних навика.

Локална самоуправа је у прошлој години издвојила рекордних 45 милиона динара за суфинансирање и подршку спорту и спортским клубовима. У ЦФК 'Драго Јововић' за замену паркета и обнову терасе ресторана утрошено је више од 17 милиона динара. Изграђен је спортски терен у Блоку Саве Ковачевића, вредан 12 милиона динара. У адаптацију објеката на фудбалском терену на Шлајзу инвестирано је 2,5 милиона динара. За школско игралиште у Бачком Добром Пољу, односно терен у Змајеву издвојено је укупно пет милиона динара. У наредној години настављамо са амбициозним плановима. Врбас заслужује по свим могућностима којима располаже, статус здраве средине за живот и одрастање. И успешне спортске заједнице. Заједно можемо учинити све за будућност наше деце", рекао је обраћајући се присутнима Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и захвалио Спортском савезу на континуираном ангажману и одличној сарадњи у организацији свих спортских догађаја.

Првој Спортској вечери у Врбасу присуствовао је и Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину.

"Велико ми је задовољство што могу да вас поздравим испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и у своје лично име, те да вам честитам на организацији ове прве Спортске вечери. Ово је леп начин да се одужите вашим спортистима, младим људима који су најбољи амбасадори ваше општине. Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће у наредном периоду пратити ваше добре пројекте и сигурно ћемо бити добри партнери и заједничким снагама улагати у спорт, у спортску инфраструктуру. Циљ је помоћи младим људима да имају све за добар и успешан тренажни процес. Спортисти, вама желим пуно среће у даљем раду, од вас очекујем најбоље резултате", поручио је Баста.

Плакете за изузетне спортске резултате додељене су Стрељачком клубу Врбас, Клубу борилачких спортова Врбас, Рукометном клубу Врбас, Омладинском фудбалском клубу Врбас, Стрељачком клубу Универзал М, Женском кошаркашком клубу Врбас, Боксерском клубу Чарнок и Клубу малог фудбала Летећи Холанђанин. За подршку спорту и спортистима, захвалнице су заслужили Центар за физичку културу "Драго Јововић, Полицијска станица Врбас и Дом здравља "Вељко Влаховић". Посебна захвалница додељена је Свечаној сали "Барок", у којој је Спортско вече одржано, а чији је власник Драган Рабинчук на више начина подржао организацију скупа спортиста. Плакете и захвалнице уручили су Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Бојан Антонић, генерални секретар Савета спортова општине Врбас. 

Управо су ова организација и њен председник Иван Ускоковић идејни покретачи и организатори I Спортске вечери. Мотивисани жељом да на једном месту окупе све спортисте града, Спортски савез води се уверењем и да овакви скупови и дружење спортиста могу бити подстрек за још боље резултате и још веће спортске успехе. Истовремено, јавно је изречена и жеља да ова манифестација заживи и прерасте у традицију.

"Циљ Спортске вечери је да резултати спортиста ни овог пута не прођу неопажено, а за то се стара општина Врбас, у сарадњи са Савезом спортова. Буџетом за спорт за 2023. годину, поред редовног суфинансирања спорта, планирана је и позиција за стипендије, које су намењене најуспешнијим младим надама српског и локалног спорта, које ће бити расписане конкурсом и потписане после Нове године. Спортски савез је логистика, техничка подршка и сервис спортистима и клубовима, а моја је жеља да се вечерас и у свим наредним окупљањима овог типа прича искључиво о спортистима, њиховом раду и њиховим резултатима. Врбас, не случајно, са поносом носи епитет града спорта", рекао је Бојан Антонић, генерални секретар Спортског савеза, и свим спортистима пожелео здравље, пре свега, и још више добрих спортских резултата.

 

 



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"