Подршка избегличким породицама за уређење кућа

Десет породица које имају статус избеглих и расељених лица добила су у сарадњи општине Врбас и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, помоћ за набавку грађевинског материјала за санацију или завршетак стамбеног објекта. Уговоре укупне вредности 4,1 милиона динара породицама је уручила заменица председника општине Врбас Тијана Алексић. Уручујући уговоре Алексић је истакла да општина Врбас већ годинама интензивно ради на решавању питања избеглих и расељених лица.

"Данас смо за побољшање услова становања 10 породица избеглих и расељених лица доделили уговоре вредне 4,1 милиона. Уговори су у сарадњи с Комесаријатом за избеглице и миграције додељени за набавку грађевинског материјала за санацију или завршетак стамбеног објекта. Дакле, 10 породица добило је близу 35.000 евра, да унапреде своје стамбено питање. Општина Врбас и Влада Србије још једном су потврдили заједничку посвећеност стварању услова за бољи и квалитетнији живот свих грађана", рекла је Алексић.

Подршку за  за набавку грађевинског материјала за санацију или завршетак стамбеног објекта добили су: Душан Мартиновић, Перо Манојловић, Мирко Радић, Драго Мирковић, Небојша Покрајац из Врбаса, Ђуро Глумац и Гордана Вуковић из Бачког Доброг Поља, Љиљана Ђорђевић и Миливоје Пажић из Равног Села.

Према речима Алексић, општина Врбас из године у годину учествује у Регионалном стамбеном програму за избеглице. "Општина Врбас је успела да постане регионални лидер у овој области. Врбас је у сарадњи са Владом Србије, Комесаријатом и Европском унијом, током протеклих шест година успео да стамбено помогне и збрине укупно 103 породице. Данас се тај број увећао на 113 породица, дакле, кров над главом је обезбеђен за око 400 наших суграђана.

Она је подсетила да се зграда у насељу Виногради са 14 станова, која се гради уз подршку Европске уније, налази пред усељењем. "Прошле године смо решили стамбено питање за 26 породица. Њих 14 је добило уговоре за станове, чије усељење ускоро очекујемо, 12 фамилија је добило кућу са окућницом, а додељено им је 132.000 евра за санацију и реконструкцију добијених кућа. Посебно бих истакла чињеницу да су жене власници девет од 12 кућа које смо прошле године доделили. Општина Врбас ће наставити да посвећено и предано ради на решавању једног од најзначајнијих егзистенцијалних питања за избегла и расељена лица", рекла је Алексић.

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...