Подршка избегличким породицама за уређење кућа

Десет породица које имају статус избеглих и расељених лица добила су у сарадњи општине Врбас и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, помоћ за набавку грађевинског материјала за санацију или завршетак стамбеног објекта. Уговоре укупне вредности 4,1 милиона динара породицама је уручила заменица председника општине Врбас Тијана Алексић. Уручујући уговоре Алексић је истакла да општина Врбас већ годинама интензивно ради на решавању питања избеглих и расељених лица.

"Данас смо за побољшање услова становања 10 породица избеглих и расељених лица доделили уговоре вредне 4,1 милиона. Уговори су у сарадњи с Комесаријатом за избеглице и миграције додељени за набавку грађевинског материјала за санацију или завршетак стамбеног објекта. Дакле, 10 породица добило је близу 35.000 евра, да унапреде своје стамбено питање. Општина Врбас и Влада Србије још једном су потврдили заједничку посвећеност стварању услова за бољи и квалитетнији живот свих грађана", рекла је Алексић.

Подршку за  за набавку грађевинског материјала за санацију или завршетак стамбеног објекта добили су: Душан Мартиновић, Перо Манојловић, Мирко Радић, Драго Мирковић, Небојша Покрајац из Врбаса, Ђуро Глумац и Гордана Вуковић из Бачког Доброг Поља, Љиљана Ђорђевић и Миливоје Пажић из Равног Села.

Према речима Алексић, општина Врбас из године у годину учествује у Регионалном стамбеном програму за избеглице. "Општина Врбас је успела да постане регионални лидер у овој области. Врбас је у сарадњи са Владом Србије, Комесаријатом и Европском унијом, током протеклих шест година успео да стамбено помогне и збрине укупно 103 породице. Данас се тај број увећао на 113 породица, дакле, кров над главом је обезбеђен за око 400 наших суграђана.

Она је подсетила да се зграда у насељу Виногради са 14 станова, која се гради уз подршку Европске уније, налази пред усељењем. "Прошле године смо решили стамбено питање за 26 породица. Њих 14 је добило уговоре за станове, чије усељење ускоро очекујемо, 12 фамилија је добило кућу са окућницом, а додељено им је 132.000 евра за санацију и реконструкцију добијених кућа. Посебно бих истакла чињеницу да су жене власници девет од 12 кућа које смо прошле године доделили. Општина Врбас ће наставити да посвећено и предано ради на решавању једног од најзначајнијих егзистенцијалних питања за избегла и расељена лица", рекла је Алексић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"