Ученици ускоро у реновираној ОШ "Светозар Милетић"

Последњи, завршни радови и чишћење учионица, кабинета и осталих просторија деле ученике Основне школе "Светозар Милетић" од повратка у реновирани објекат установе. Завршне радове данас су обишли Предраг Ројевић и Тијана Алексић, председник и заменица председника општине Врбас, Маја Милинић, помоћница председника општине за област образовања, и Срђан Станић, члан Општинског већа. У школи су их дочекали Славиша Лубурић, директор установе, и Гордана Прокин, чланица Савета родитеља и Школског одбора.

"Општина Врбас наставља с великим инвестицијама у образовање. Уз подршку Владе Србије и Владе Швајцарске успели смо да од темеља до крова реконструишемо школу 'Светозар Милетић' улагањем више од 173 милиона динара, а настављене су и инвестиције у унапређења енергетске ефикасности школа и вртића. Веома брзо више од 700 ђака ће наставу похађати у потпуно реконструисаној згради, у потпуно новим учионицама. Заменили смо све, подове, плафоне, прозоре, врата, урадили нову изолацију. Уграђена је нова електро, водоводна и канализациона инфраструктура. Уведено је грејање на гас. Успећемо да остваримо уштеде од 40 одсто, а ђаци ће имати боље грејање и климатизацију. То исто смо урадили и у два вртића, у 'Полетарцу' и 'Бубици'. Уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе ове године такође настављамо велики инвестициони циклус улагања у културу и комуналну инфраструктуру у свим насељима", рекао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас. Он је најавио издвајање новца из општинског буџета за партерно уређење простора испред школе, за шта постоји спреман комплетан пројекат. 

Славиша Лубурић, директор ОШ "Светозар Милетић", истакао је да колектив и ученици са нестрпљењем очекују повратак у своју зграду. 

"Пред нама су у току радова стајали многи изазови које смо успешно превазишли. Можда и најважније је да смо добили нови систем грејања на гас, који обезбеђује да у будућности увек имамо топле учионице, а посебну вредност акцији су дали пријатељи школе и родитељи наших ђака који су помогли да се уз велике, планиране радове, додатно реализују и неки мањи пројекти уређења и опремања школе. Изузетна је наша сарадња са локалном самоуправом, сви морамо да функционишемо као једна породица, а из тога је произашло да смо добили једну савремену школу за 21. век", рекао је Лубурић. 

Гордана Прокин, мајка два ученика ове школе, али и још једног које ће то бити за три године, није крила радост због завршетка радова и нове прилике да сва деца почну да уче у најбољим могућим условима.

"Деца једва чекају да се врате у своју школу, али и ми родитељи. Коначно ћемо моћи да их пошаљемо у простор за који знамо да је безбедан, да је у њему топло и да пружа све добре услове за образовање. Многи родитељи константно су се интересовали на који начин могу да помогну и допринесу што бржем завршетку радова, а за похвалу је била и иницијатива директора школе да се поред планираних радова уради још нешто више и тако унапреди рад, како би сви уживали, и наставници и деца. Радује нас посебно чињеница што ће ученици осмог разреда полагати матуру у својој школи и тако имати прилику да се на примерен начин поздраве са овим делом њиховог школовања. Истовремено, посебну радост осетиће и ученици првог и другог разреда који по први пут улазе у овај реновирани објекат. Њихово узбуђење је највеће. Свим ученицима сада се пружа прилика да понесу најлепше успомене из ђачког доба", рекла је Гордана Прокин. 

     

  

 

 

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...