Почело уређење дела дворишта Дома здравља

У кругу Дома здравља "Вељко Влаховић" уређен је простор ка COVID амбуланти којим су се претходних месеци кретала возила Службе хитне помоћи приликом транспорта пацијената, а затим се претворио у незванични паркинг простор, што је довело до приличне девастације.

"У време пандемије морали смо направити прилаз COVID амбуланти преко травнате површине како би возила СМХП могла довести пацијенте. Спонтано, догодило се да многи возачи део поред стазе, зелену површину, због гужви претворе у паркинг простор и то је значајно нарушило изглед круга Дома здравља. Чекали смо да све ово прође и да све санирамо и вратимо у првобитно стање. Обратили смо се локалној самоуправи и Јавном комуналном предузећу 'Комуналац', као и привредницима, затражили потребни материјал за равнање терена и простор коначно уредили. План је да крај стазе обновимо зелену површину, каква је и била", рекла је Силвана Балетић, задужена за односе са јавношћу у Дому здравља "Вељко Влаховић", и захвалила свима партнерима на подршци у уређењу круга установе.

Директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић истакао је да је брзо и ефикасно решен један конкретан проблем, настао непрописним паркирањем возила на зеленој површини. "Овај паркинг постао је реалан проблем јер се у неким тренуцима догађало да непрописно паркирани аутомобили блокирају пролаз Служби хитне помоћи до COVID амбуланте. Усмени апели нису уродили плодом, а одна се Дом здравља обратио нама. Као друштвено одговорна фирма одмах смо упутили машине да уреде простор, обезбеђена је велика количина шљаке и терен је поравнан. Потребно је још доста тога да се уради, ово је само први корак да се заустави наношење штете, а циљ је простор уредити по мери установе која пружа здравствену заштиту. Позивамо и друге субјекте да помогну Дом здравља, то је установа која нам свима треба и у којој желимо и очекујемо да добијемо све услуге на највишем нивоу", рекао је Шкундрић.

Др Горан Ђуровић, директор Дома здравља "Вељко Влаховић", захвалио је општини Врбас и ЈКП "Комуналац" на помоћи у решавању овог проблема, уз напомену да је сарадња установе са другим институцијама и предузећима веома добра и ефикасна. "Руководство Јавног комуналног предузећа увек има посебно разумевање за потребе Дома здравља, на сваки наш позив добијамо веома брзе одговоре и реакције, тако је било и овога пута, и не сумњам да ћемо заједно реализовати комплетан план уређења овог простора", поручио је др Ђуровић.  

Прилог ТВ Бачка

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"