Ученици и спортисти из Врбаса гости Војне академије

Ученици Гимназије "Жарко Зрењанин" и Средње стручне школе "4. јули", као и чланови Врбашког атлетског клуба, заједно са вршњацима из Апатина и Варварина, имали су прилику да буду гости Војне академије у Београду и упознају се са процесом образовања будућих официра Војске Србије, те наставним, смештајним и спортским капацитета ове високошколске, специјализоване образовне установе.

"Гостима је добродошлицу пожелео начелник Војне академије проф. др пуковник Срђан Благојевић, након чега су им представљени услови актуелног конкурса за упис у војне школе и процес селекције који кандидатима предстоји до стицања звања кадета. Средњошколци су имали прилику и да обиђу Спомен собу Војне академије, кабинете ваздухопловства и моторних возила, виртуелну стрељану, као и Спортски центар. Кадети Војне академије потрудили су се да гостима боравак у овој високошколској установи буде што пријатнији, те су им стајали на располагању за сва питања", саопштено је након посете. Професоркама Мири Бјекић и Сузани Митровић из Гимназије "Жарко Зрењанин", професору Драгану Копривици из ССШ "4. јули", те Саманти Тот, председници ВАК, уручене су захвалнице за, како је наведено, остваривање успешне сарадње са Војном академијом. 

Врбашки атлетски клуб са Војном академијом успоставио је сарадњу кроз организацију и одржавање Врбашке трке. Већ две године припадници Војске Србије редовни су учесници атлетског надметања у Врбасу, па се тако и ове године, тачније 07. маја када се одржава III Врбашка трка, очекује велики број тркача у војној униформи. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"