Отворена реновирана амбуланта у Равном Селу

Након годину дана рада у просторијама Основне школе „Бранко Радичевић“, амбуланта Дома здравља „Вељко Влаховић“ у Равном Селу поново је почела да прима пацијенте у реновираном и сада модерно опремљеном простору. Општина Врбас обезбедила је шест милиона динара за реконструкцију објекта од темеља до крова, као и за опремање објекта. Отварању амбуланте  присуствовали су Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа, и др Горан Ђуровић, директор Дома здравља „Вељко Влаховић“.

„Настављамо са улагањима у бољи живот грађана. Данас смо у Равном Селу, у здравственој амбуланти која је реконструисана први пут од изградње објекта 1938. године. Да би становницима Равног Села обезбедили добре услове за обављање здравствених прегледа, инвестирали смо више од 6.000.0000 динара. Објекат је реконструисан од темеља до крова. То је данас савремена амбуланта са новим коровом, фасадом, новом столаријом и подовима, системом грејања, као и опремом и намештајем“, рекла је приликом поновног почетка рада амбуленте заменица председника општине Врбас Тијана Алексић.

Она је истакла да локална самоуправа равномерно улаже у сва насеља, а да ће ове године бити завршена градња новог Дома културе у Равном Селу.

„У нови Дом културе, који ће имати модерну мултифункционалну дворану са 223 седишта, уз подршку Покрајинске владе до сада је уложено 205 милиона динара. Очекујемо да уз подршку Покрајине ове године започнемо градњу спортског терена са трибинама. Такође смо после више деценија реконструисали и тоалете у ОШ 'Бранко Радичевић' у Равном Селу. Трудимо се да равномерно развијамо сва наша места, и Бачко Добро Поље, Змајево, Куцуру и Савино Село, целу општину Врба“, рекла је Алексић.

Дирекрор Дома здравља др Горан Ђуровић рекао је да су урађени велики радови и да сада објекат може да пружи све најважније услуге на нивоу примарне здравствене заштите. „Располажемо свим стандардима добре медицинске праксе, а то доноси бољу услугу становницима Равног Села. За реализацију пројекта имали смо велику подршку општине Врбас и Месне заједнице Равно Село, а учешће у пословима узели су и многи појединци, међу којима издвајам поједини раднике Дома здравља. Амбуланта са лекаром опте медицине ће од сада радити свакога радног дана од 07.00 до 14.00 часова, стоматолошка амбуланта са најмодернијом опремом ће пацијентима бити доступна у истом термину понедељком и уторком, а на располагању је и добро опремљена лабораторија“, рекао је др Ђуровић.

Др Светлана Росић која ће водити амбуланту у Равном Селу, изразила је велико задовољство чињеницом да се служба враћа у своје просторије, али сада потпуно обновљене и модернизоване. „Користим прилику да се захвалим Основној школи у Равном Селу у којој смо годину дана радили, на стрпљену и разумевању које су показали, и сви запослени у школи и наши пацијенти. Од данас смо на страој адреси и пружаћемо комплетне медицинске услуге које се односе на овај ниво здравствене заштите. То је општа медицина, стоматологија и лабораторија. Надам се да ће пацијенти бити задовољни како то сада све изгледа“, рекла је др Росић.  

  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"