Пензионерске картице нове генерације - пријава од 15. марта

Пензионери у општини Врбас од данас могу да се пријаве за Пензионерске картице у филијали Фонда ПИО Врбас. Како би свим пензионерима изашли у сусрет и омогућили им лаку и брзу пријаву, запослени у филијали Врбас радиће на шалтерима у продуженом термину, до 18.00 часова све до 31. марта. Примена Пензионерских картица биће омогућена пензионерима од 1. октобра, а до тада би требало да се заједно створи мрежа друштвено одговорних привредних субјеката који ће обезбедити посебне погодности за пензионере. 

Пројекат израде Пензионерских картица нове генерације је актуелан и важан, јер има за циљ да се на директан начин унапреди животни стандард пензионера. Пензионерске картице издаване су и раније, али су оне биле намењене заштити личних података пензионера и коришћене су за доказивање статуса пензионера. Сада је циљ омогућити пензионерима да уз картицу при свакој куповини остваре попусте, као и да употребом картице добију одређене бодове којима ће у друштвено одговорним институцијама моћи да остваре додатне бенефите.

"Већ од данас почињемо са пријавама пензионера за израду картица, наредних месеци ћемо обезбедити учешће друштвено одговорних компанија у овом солидарном пројекту и од јесени би требало да почне коришћење Пензионерских картица на нов и функционалан начин. Суштина је да сваки пензионер који буде желео да му се изради Пензионерска картица, добије попуст при плаћању роба и услуга у целој земљи, а периодично ће остваривати додатне повластице о којима ћемо их детаљно обавестити. Држава нам помаже да овај пројекат спроведемо што брже и што ефикасније, јер суштина је да пензионер, за новац којим располаже, уз употребу Пензионерске картице добије много више", рекао је Душан Килибарда, директор филијале Фонда ПИО Врбас.

Право на Пензионерске картице имаће сви пензионери /старосни, инвалидски и породични/, као и корисници новчане накнаде за помоћ и негу другог лица и телесно оштећење, корисници посебних накнада који су по раније важећим законима остварили право на накнаде и налазе се у исплатној бази Фонда.

"Такође, омогућено је корисницима да се за Пензионерске картице пријављују електронски, са кућног рачунара, мобилног телефона или таблета, а ко нема могућности или му је једноставније, може да дође у филијалу Фонда ПИО и наши запослени ће их пријавити. Довољно је да корисник понесе личну карту или други идентификациони документ и наш референт ће га одмах пријавити. Наглашавам да је поступак пријаве максимално поједностављен и да траје до два минута. Када картица буде израђена обавестићемо корисника да дође и преузме је, будући да је неоопходно лично преузимање", поручио је Килибарда.

За кориснике који из било ког разлога не могу лично да се пријаве за картице, предвиђена је могућност пријаве преко законског заступника или пуномоћника.

"Сваки корисник који који оствари право на Пензионерску картицу, моћи ће да оствари попусте у трговинским ланцима, локалним продавницама, салонима, ресторанима и сл., практично при плаћању роба и услуга код правних лица с којима Фонд склопи споразум о сарадњи. На тај начин корисници ће имати свакодневне уштеде и конкретне бенифите. За утрошених 500 динара кориснику Пензионерске картице Фонд ће додељивати један бод, а током месеца може остварити бодова највише до висине износа просечне пензије у Србији. На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари додатне погодности, као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности. Фонд ће водити евиденцију о додељеним и утрошеним бодовима, а додељени бодови неће моћи да се замене за новац и не могу се пренети на друга лица" рекао је Килибарда.

Фонд ће и на сајту, у рубрици за Пензионерске картице, објавити списак давалаца погодности, а са корисницима ће развити посебне канале комуникације преко којих ће их обавештавати с којим правним лицем је потписан споразум и какви бенефити следују уз Пензионерску картицу.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"