Полицијској станици Врбас уручена вредна опрема

Општина Врбас донирала је данас Полицијској станици Врбас пола милиона динара вредну опрему за вршење увиђаја након саобраћајних незгода и опрему за контролу возача. Дејану Дробњаку, мајору полиције и наченику ПС Врбас, опрему је уручио Предраг Ројевић, председник општине Врбас. Претходни слични пројекти већ су донели резултате и број саобраћајних незгода већ сада значајно је мањи, речено је прилоком сусрета. Примопредаји су присуствовали и чланови Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Врбас и полицијски службеници ПС.

"Настављамо са опремањем Полицијске станице и подршком раду овог органа, јер од тога у многоме зависи безбедност саобраћаја и безбедност свих грађана. Ово није све и већ сада имамо планове како радити даље, веома брзо расписаћемо набавку за адаптацију притворске јединице у Полицијској станици, за шта нам је 5,5 милиона динара обезбедила Покрајинска влада. Увек ћемо бити снажна подршка службеницима ПС, не само ради добрих односа институција и органа већ, првенствено, због безбедности грађана", рекао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Дејан Дробњак, мајор полиције и наченик ПС Врбас, захвалио се у име свих полицијских службеника на новој донацији, истичући у први план да се мало која полицијска станица у Војводини, како је сам рекао, може похвалити свеобухватношћу и резултатима односа са локалном самоуправом као што је то случај у Врбасу. 

"Опрему коју смо добили искористићемо за унапређење безбедности саобраћаја на путевима у општини Врбас. Наша сарадња је на изузетном нивоу и сву до сада донирану опрему искористили смо на прави начин. У првих шест месеци 2023. године имамо смањење броја саобраћајних незгода за 18 одсто, што је значајан резултат, а за то можемо захвалити и неким стварима које је учинила општина Врбас за Полицијску станицу. У претходном периоду добили смо апарат за утврђивање присуства наркотика код возача, а сада добијамо још важних апарата и потребну опрему за ефикаснији рад. Такође, у претходном периоду повећали смо број откривених прекршаја код возача који користе алкохол. Данас донирану опрему чине комплетан сет за вршење увиђаја код саобраћајних незгода, ту је и један алкометар за контролу возача, као и додатне дозе ампула за откривање присуства наркотика код возача", рекао је мајор Дробњак и још једном захвалио општини Врбас на вредној донацији.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"