Ројевић на данима општина Жабљак и Никшић

Председник општине Врбас Предраг Ројевић боравио је 17. и 18. септембра у Жабљаку и Никшићу, где је присуствовао обележавању Дана општине и дана ослобођења у Другом светском рату.

Ројевић је истакао да је посету искористио да с председницима општина Жабљак и Никшић, Радошем Жугићем и Марком Ковачевићем, разговара о модалитетима проширења и унапређења сарадње.

"Општина Врбас са обе општине негује изузетно добре и блиске односе. Значајан број становника наше општине доселио се након Другог светског рата с простора Жабљака и Никшића. Тим поводом у Врбасу је прошле године обележено 80 година од колонизације из Црне Горе. Осим тога, Жабљак и Никшић су значајни спортски и туристички центри и у наредном периоду можемо успоставити сарадњу у области спорта и туризма кроз повезивање наших школа, спортских клубова и туристичких организација. Уз то, постоји значајан простор за успостављање културне размене, кроз организовање изложби, књижевних сусрета и позоришних представа", рекао је Ројевић. Према његовим речима, у Врбасу се одржавају значајни песнички фестивали - Фестивал поезије младих и Невенов фестивал деце песника, који имају регионални карактер, као и Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструменатима, те је претходне године у Музеју Врбаса, у сарадњи са Музејом Никшића, одржана изложба "Црногорско свијетло оружје". "Председници општина Никшић и Жабљак биће наши драги гости 20. октобра, кад будемо обележавали Дан општине Врбас. Постоји велики простор да унапредимо нашу сарадњу у многим областима", закључио је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"