Од 01. октобра Попис пољопривреде 2023

До почетка Пописа пољопривреде 2023. остало је још само неколико дана и у току су последње припреме за ефикасан рад на терену. Пре почетка Пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце Пописа, по нивоима, ради обезбеђивања јединственог поступања у тумачењу и примени методологије, према плану и програму Завода, саопштили су организатори Пописа пољопривреде 2023. у општини Врбас.

"У просторијама Скупштине општине од 25. до 29 септембра одржава се петодневна обука за пописиваче за Попис пољопривреде у 2023. години. За територију општине Врбас предвиђено је 15 пописивача, а обука се врши и за девет пописиваче за општину Бачки Петровац, тако да нам је част да будемо домаћини и угостимо колеге из друге општине. Подаци ће се прикупити методом интервјуа на терену, од 01. октобра до 15. децембра, на основу Адресара пољопривредних газдинстава. Пописивачи ће податке уносити директно у електронски Упитник на лаптопу (метод CAPI). Газдинства привредних друштава, земљорадничких задруга и других облика организовања са статусом правног лица пописаће се самостално, уносом података у веб-Упитник (метод CAWI), који је доступан од 01. јуна.

Учешће у Попису је обавезно, а посебна пажња, у свим фазама реализације Пописа, посветиће се заштити података. Сви непосредни извршиоци Пописа дужни су да поступају у складу са законом и да податке до којих долазе у току пописивања чувају као пословну тајну. Свако одбијање давања података или давање нетачних података и свака злоупотреба службених статистичких података повлачи прекршајну одговорност, у складу са Законом о Попису пољопривреде 2023. године", наводи се у саопштењу.

Иначе, од 28. септембра до 15. децембра 2023. године, од 08.00 до 20.00 часова, у Републичком заводу за статистику је организован рад инфо-центра са задатком да пружа све неопходне информације становништву путем бесплатне телефонске линије: 0800.444.005.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"