Обележен Међународни дан старих и Дан Геронтолошког центра

У Геронтолошком центру Врбас организована је прослава 01. октобра - Међународног дана старих и Дана установе.

"Обележавање Међународног дана старијих особа подразумева велики број здравствено-промотивних активности у целом свету. Пре 75 година Генерална скупштина УН је усвојила Универзалну декларацију о људским правима. У складу са обележавањем  годишњице овог важног документа тема овогодишњег обележавања Међународног дана старијих особа било је поштовање људских права старијих особа као испуњење визије Универзалне декларације о људским правима кроз генерације.

Посетом и учешћем у богатом културно-уметничком програму ученици Гимназије 'Жарко Зрењанин' поделили су своје знање, таленат и љубав ка животу са корисницима Геронтолошког центра Врбас. У поздравном говору старијим грађанима су овај важан дан честитале Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, Јасна Бијелица, чланица Општинског већа задужена за социјална питања, Татјана Кажић, директорка Гимназије, и Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра Врба.

Корисници и гости су кроз прозу, поезију и музику и стваралаштво прошлих, садашњих и нових генерација потврдили, кроз сузу и осмех, чињеницу да се свака наредна генерација ослања у свом животу на достигнућа претходне генерације", саопштено је из ове установе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"