Ускоро издaвање годишњих паркинг карата за 2024.

Захтеве за издавање станарских и осталих претплатних годишњих паркинг карата (или за период краћи од 12 месеци) за 2024. годину, грађани ће моћи да поднсеу на шалтеру ЈКП "Комуналац" од 16. октобра до 15. децембра текуће године, саопштено је данас из комуналног предузећа. Подносиоци захтева треба да приложе копију личне карте и саобраћајне дозволе.

"Захтеви за претплатне станарске карте и претплатне паркинг карте за неограничено паркирање у плавој, односно, жутој зони за период од месец дана, могу се подносити до 25. дана у месецу за наредни месец. Грађани могу да поднесу захтев и после тог датума, али ће плаћати пуну цену карте за назначени период.

Приликом подношења захтева за станарске паркинг карте за наредну годину, важиће нова правила. Адреса из личне карте мора се слагати са адресом пребивалишта. Уколико те две адресе нису исте, корисник паркинга биће у обавези да приложи и потврду о пребивалишту из Полицијске станице Врбас, односно, да промени податке о пребивалишту. ЈКП 'Комуналац' неће признавати потврде управника стамбених заједница, нити уговоре о закупу стана. Неће се признавати ни овлашћења за возила, односно, пуномоћје.

Дакле, право на станарску паркинг карту оствариће физичка лица која у личној карти имају пријављено пребивалиште у улици у којој ЈКП 'Комуналац' врши наплату, за возило у личној својини. Станарска карта важиће на паркиралиштима у оквиру дефинисаног 'станарског блока' у којем корисник има пребивалиште.

Приликом паркирања на другој локацији, корисник станарске карте, требаће да плати паркинг слањем СМС-а или куповином паркинг карте на киоску.

Цене паркирања путничких, односно, лаких теретних возила на јавним паркиралиштима за наредну годину остају исте.

Захтеви за претплатне паркинг карте подносе се на шалтеру ЈКП 'Комуналац' на адреси Саве Ковачевића 87, док се услуга паркирања за период од најмање једног до неколико сати, може извршити слањем СМС-а на број 8301 за сат времена паркирања у жутој зони, 8302 у плавој зони, и 8303 за дневну карту у плавој зони. Возачи који не користе СМС поруке, плаћање паркинга могу обавити куповином дневне паркинг карте на кисоку 'Мини маркет ЗГ' на Аутобуској станици у Врбасу. Купац паркинг карте дужан је да исту стави на видно место на шофершајбни.

У случају било каквих недоумица у вези с плаћањем, односно, услугом паркирања, доступан је број телефона 021.703.462. Комуникација с оператерима могућа је и путем сервиса Viber на број телефона 064.847.4331.

Возачи који су на свом возилу затекли посебну паркинг карту, односно, казну јер нису платили услугу паркирања, приликом уплате обавезно треба да попуне поље 'позив на број', јер их у супротном систем неће препознати и водиће се као да нису платили казну.

Подсећамо, на основу Закона о комуналним делатностима, Закона о безбедности саобраћаја на путевима, Одлуке о комуналним делатностима и Статута општине Врбас, Скупштина општине Врбас, у јуну прошле године, донела је Одлуку о јавним паркиралиштима (Службени лист општине Врбас 14/2022 и 21/2022). На основу Члана 5. ове Одлуке, обављање делатности управљања паркиралиштима на подручју врбаске општине поверено је ЈКП 'Комуналац' Врбас, наводи се у саопштењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"