Златна плакета за Црвени крст Врбас

На предлог Завода за трансфузију крви Војводине, Црвени крст Врбас овогодишњи је добитник Златне плакете за солидарност и допринос у стварању сигурних резерви крви, која се додељује поводом обележавања 78 година добровољног давалаштва у Војводини. Црвени крст Врбас једна је од 10 организација Црвеног крста у Војводини добитница значајног признања, које је уручио проф.др Зоран Гојковић, потпредседник владе АП Војводине и покрајински секретар за здравство.

У години када Завод за трансфузију крви Војводине слави 78. годишњицу постојања, АП Војводина има 29.000 редовних добровољних давалаца крви и 54.000 јединица прикупљених на годишњем нивоу, што готово у целости покрива потребе здравствених установа у Бачкој, Банату и Срему.

"Без добровољних давалаца крви било би немогуће пружити одговарајућу здравствену заштиту грађанима, тако да њихова дела дословно спасавају животе. Нужно је анимирати што већу популацију на овакав чин и пронаћи што адекватнији облик пажње и поштовања према хуманима који несебично помажу онима којима је помоћ најнеопходнија", казао је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић приликом уручења признања.

"Наша организација је ово признање заслужила због кооперативног става свих учесника акција добровољног давања крви - добровољних давалаца, волонтера и сарадника у свим фазама припреме и реализације. Активности Црвеног крста Врбас и у овој области рада су подржане од стране општине Врбас", саопштено је из Црвеног крста Врбас.

Признања су добиле и организације ЦК Инђија, ЦК Бачка Паланка, ЦК Зрењанин, ЦК Сремска Митровица, ЦК Вршац, ЦК Панчево, ЦК Кикинда, ЦК Сомбор и ЦК Сента.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"