Најбољи студенти из општине Врбас награђени са по 20.000 динара

Најбољи студенти из општине Врбас добили су су данас од локалне сампоуправе ваучере од по 20.000 динара за изузетне резултате које остваују током школовања. Једнократну помоћ, која се исплаћује из општинског буџета, добило је 35 студената који имају просек оцена већи од девет. Уз честитке за постигнуте успехе, ваучере најбољим студентима уручио је председник општине Врбас Предраг Ројевић.

"Ви сте доказ да се знање исплати, да је учење најбоља инвестиција и да је образовање изузетна вредност. Општина Врбас ће наставити да вас подржава. Млади, образовани људи су будућност наше општине", поручио је студентима Ројевић. Он је нагласио да је за једнократну помоћ најбољим студентима из буџета општине издвојено 700.000 динара, као и да локална самоуправа из буџета финансира велики број мера подршке за студенте и ученике.

"Ово није једина помоћ и подршка коју обезбеђујемо најбољим студентима. За стипендије најбољим студентима издвајамо 1,1 милион динара. Поред тога, општина Врбас из буџета субвенционише превоз ученика и студената. За те  намене у последњих десет година извојено је 352,7 милиона динара. Поред подршке студентима, издвајамо и 3,3 милиона динара за награде најбољим ђацима, као и 26 милиона динара за набавку бесплатних уџбеника. Такође, финансирамо и ужину у основним школама, за шта је у последњих десет година извојено 80,7 милиона динара. Само ове године, за исхрану и смештај ученика средњих школа издвојено је 10 милиона динара", рекао је Ројевић.

Општина Врбас је уочи почетка школске године наградила 77 најбољих ђака, међу којима су ђаци генерације, носиоци дипломе "Вук Караџић" и ученици који су освајали награде на такмичењима из школског спорта.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"