Куцурско удружење младих за већу безбедност у саобраћају

Куцурско удружење младих промовисало је у Врбасу свој пројекат "Безбедност саобраћаја у зонама пружних прелаза", за чију је реализацију подршка обезбеђена од стране Покрајиснке владе и Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Презентацију и предавање за матуранте саобраћајног смера Средње стручне школе "4. јули", одржали су Милан Глушац, народни посланик и члан Одбора за безбедност, затим капетан полиције Страхиња Ђурачић, тренер у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, и Драган Корпивица, професор у ССШ "4. јули". Говорило се о безбедности саобраћаја са посебним освртом на безбедност у зонама пружних прелаза, веома често црним тачкама када се разматра сигурност учесника у саобраћају. Кроз интерактивне методе и садржаје, истакнута је важност правилног понашања на путевима и на пружним прелазима, указано на важности правовременог упознавања са опасностима на које могу наићи учесници у саобраћају, али и на важности строгог и доследног спровођења закоских одредби на терену, које се односе на све чиниоце у саобраћају, од појединачних учесника до управљача. Кроз различите примере из досадашње праксе ученици су додатно упознати са правилима и едуковани и упозорени како осигурати безбедност за све учеснике у саобраћају у зони пружних прелаза.

Учесницима у презентацији представљени су резултати бројних акција у којима је Општина Врбас - Савет за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Полицијском станицом, едуковао и опремао посебне групе учесника у саобраћају, попут пешака, бициклиста, моторциклиста, тракториста и других. Овим и другим учесницима кроз поделу промо материјала, као и светслосних група, кацига, прслука, указивано је на неопходност одговорог понашања на путевима, што увек за исход има најважнији циљ овог и сличних пројеката – смањење броја незгода са последицама по здравље учесника и материјалном штетом.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"